ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δημ. Αλεξόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά του Κ. Αγοραστού

ο-δημ-αλεξόπουλος-κατέθεσε-μήνυση-κατ-515024

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 2,5 χρόνια μετά τον περιορισμό του «χαρτοφυλακίου» του ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Αλεξόπουλος. Παραμονές πρωτοχρονιάς επέλεξε για να συντάξει μήνυση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και να την καταθέσει μέσω του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

«Με αποψίλωσε από κάθε αρμοδιότητα, με κατέστησε διακοσμητικό με σαφή υπαινιγμό ότι είμαι και αργόμισθος και με τον τρόπο αυτό κατέστησε τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη αντικείμενο ειρωνικών και απαξιωτικών σχολίων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς του αντιπάλους, αφού καλλιεργείται με τον τρόπο αυτό η εντύπωση ότι είμαι ανεπαρκής και ακατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη», καταλήγει στη μήνυσή του ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, ενώ προηγείται αναλυτική περιγραφή σχετικά με τις αρμοδιότητες που του ανέθεσε αρχικά ο περιφερειάρχης και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.

Ως μάρτυρες ο κ. Αλεξόπουλος προτείνει το διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιώργο Κανάτα, το δημοτικό σύμβουλο Βόλου Νικόλαο Νομικό και τη δημοτική σύμβουλο Ζαγοράς – Μουρεσίου Θεοδώρα Βούλγαρη.

Υπενθυμίζεται ότι την πολιτική θύελλα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είχε προκαλέσει η αγωγή του Δημήτρη Αλεξόπουλου κατά του δήμου Βόλου, με την οποία διεκδικούσε 450.000 ευρώ από το δήμο για χρήση ιδιωτικής του γεώτρησης για αρδευτικές και υδρευτικές ανάγκες του δήμου Αρτέμιδος, την περίοδο που ο ίδιος ήταν Δήμαρχος της περιοχής.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η κατάθεση της αγωγής, οι αντιδράσεις προέκυψαν με σφοδρότητα από τη Ρήγα Φεραίου. «Μόνο μελαγχολικές σκέψεις δημιουργούνται. Οι πάντες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους. Όταν προκύπτει το πρωτοφανές, ο κ. Αλεξόπουλος ως πολίτης, να ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι ο Δήμος Αρτέμιδος επί οκτώ χρόνια, που ήταν ο ίδιος Δήμαρχος, παρανόμως και χωρίς τη θέληση του κ. Αλεξόπουλου ως πολίτη, που ήταν ταυτόχρονα και Δήμαρχος, έκανε χρήση των νερών, κάθε περαιτέρω σχόλιο περισσεύει», δήλωνε τότε ο δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης.

Λόγοι ηθικής τάξης

Ακολούθησε άμεσα η αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, ο οποίος σχολιάζοντας την κίνηση του Δ. Αλεξόπουλου, έλεγε ότι δεν συνάδει με την πολιτική φιλοσοφία και τη φιλοσοφία περί ηθικής της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας και αφετέρου έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφήνοντας ταυτόχρονα αναπάντητα ερωτήματα. Γι’ αυτό είχε καλέσει τον αντιπεριφερειάρχη να αποσύρει την αγωγή εναντίον του Δήμου Βόλου και «ταυτόχρονα να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για λόγους ηθικής τάξης».

Λίγες ώρες αργότερα, ο Δημ. Αλεξόπουλος ανακοίνωνε την απόφαση να αποσύρει την αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι: «το θέμα της παραίτησής μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη θεωρώ ότι δεν υφίσταται».

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου