ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα ο Καραμάνειος Δρόμος Υγείας

σήμερα-ο-καραμάνειος-δρόμος-υγείας-511225

Διοργανώνεται στη μνήμη του Πηλιορείτη γιατρού Γεωργίου Καραμάνη

Σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου διοργανώνεται στη Δράκεια ο Καραμάνειος Δρόμος Υγείας 3 χιλιομέτρων, με την εκκίνηση να δίνεται στις 7 το απόγευμα από την είσοδο του χωριού – περιφερειακός, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην κάτω πλατεία.

Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας και ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια».

Παράλληλα στις 8.30 μ.μ. θα διοργανωθεί ανοιχτή ομιλία – συζήτηση με θέμα «Φυματίωση τότε… κορονοϊός σήμερα. Ομοιότητες και διαφορές». Θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, η Αννίτα Πρασσά, ιστορικός – προϊσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας και η Αγγελική Θάνου, συγγραφέας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα διοργανωθεί έκθεση φωτογραφικού αρχείου για το Σανατόριο του Δρακειώτη γιατρού Γεώργιου Καραμάνη, στη μνήμη του οποίου διοργανώνονται οι εκδηλώσεις, όπως και ο δρόμος υγείας.

Hταν το 1908 όταν ο Πηλιορείτης γιατρός Γεώργιος Καραμάνης υποψιάζεται ότι πάσχει από φυματίωση και ιδρύει το πρώτο ελληνικό Σανατόριο στα Χάνια Πηλίου. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και ο Α’ Παγκόσμιος που ακολουθεί θα μετατρέψουν το Σανατόριο σε κοιτίδα θεραπείας της φυματίωσης.

Η έκθεση του φωτογραφικού αρχείου γίνεται με την υποστήριξη των ΓΑΚ Μαγνησίας, ενώ όλες τις δράσεις θα υποστηρίζει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου