ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγύρεις Αγίου Κωνσταντίνου

πανηγύρεις-αγίου-κωνσταντίνου-510067

Στο επίκεντρο του εορτασμού ο ιερός ναός που βρίσκεται στην παραλία του Βόλου

Τη μνήμη των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει η Εκκλησία μας αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί: Βελεστίνου, Βρύναινας, Γαύριανης, 111Π.Μ, Μαράθου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου, σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας, σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού και ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Βασιλείου Ακριβοπούλου.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης, σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Ανω Ξενιάς και ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού.

Στο ναό της 111Π.Μ σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου, σήμερα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου και ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου