ΤΟΠΙΚΑ

Φόβος ότι θα μείνουν στο σκοτάδι

φόβος-ότι-θα-μείνουν-στο-σκοτάδι-509094

Με το φόβο να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, βρίσκονται τους τελευταίους μήνες, ορισμένες πολύτεκνες οικογένειες στη Μαγνησία, καθώς αδυνατούν ή δυσκολεύονται να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ.

Για να βοηθήσει τις συγκεκριμένες οικογένειες η Ένωση Πολυτέκνων Νομού Μαγνησίας, τους προτρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα τις εκκρεμότητες που έχουν, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα, καλύπτοντας η Ένωση από κοινού με τη Μητρόπολη Δημητριάδος τις ανάγκες τους σε τρόφιμα.

«Δυστυχώς έχουμε πολύτεκνες οικογένειες που υποφέρουν και προσπαθούν κάθε μήνα να τα βγάλουν πέρα όπως μπορούν. Για το θέμα του ηλεκτρικού ρεύματος και τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, ζητάμε από τις συγκεκριμένες οικογένειες να φροντίσουν με τα χρήματα που διαθέτουν τα τακτοποιήσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ και να μην ανησυχούν για το θέμα των τροφίμων, καθώς θα φροντίσουμε εμείς, προκειμένου να μην τους λείψει τίποτα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Νομού Μαγνησίας κ. Σουλτάνα Πράπα.

Καμία πρόβλεψη για

έκπτωση ρεύματος

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν οι πολύτεκνοι, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις οικογένειες των πολυτέκνων, σχετικά με την έκπτωση ρεύματος σε περιπτώσεις αιθαλομίχλης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολύτεκνων Ελλάδας, αναφέρεται ότι με την ΚΥΑ «Ειδική επιδότηση οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΦΕΚ 5/3.1.2014)», ορίζονται οι προϋποθέσεις εκπτώσεως κατά 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα, σε περιόδους που κηρύσσεται η εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (αιθαλομίχλης).

Οπως επισημαίνουν στη ανακοίνωση, η Υπουργική απόφαση εφαρμόζεται για όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2.000 kWh, χωρίς καμία πρόβλεψη προσαυξήσεως με βάση το πλήθος των προστατευόμενων μελών της οικογένειας. Δηλαδή, το όριο των 2.000KWH είναι ίδιο για τον άγαμο και τον έγγαμο, με όσα παιδιά και αν αυτός έχει!

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Τις ίδιες ανάγκες θερμάνσεως έχουν οι πολύτεκνες οικογένειες με έναν άγαμο; Μια οικογένεια με 4, 7, 10 παιδιά… είναι δυνατό σήμερα να έχει κατανάλωση κάτω των 2000KWH/τετράμηνο; Εκτός εάν, σύμφωνα με τους Υπουργούς Οικονομικών και Ενέργειας, θα πρέπει οι πολύτεκνες οικογένειες να ζουν σε ένα μόνο δωμάτιο, για να εμπίπτουν στα όρια της Υπουργικής Αποφάσεως! Μήπως αγνοεί άραγε η Κυβέρνηση ότι υπάρχουν -ακόμη- στον τόπο αυτό οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά;».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου