ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη τρεις εργαζόμενοι στον Κιολεΐδη έχασαν τη δουλειά τους

ακόμη-τρεις-εργαζόμενοι-στον-κιολεΐδ-851206

Τρείς νέες απολύσεις μέσα σε τρείς μέρες από την εταιρεία Κιολείδης!!! Τινάζουν την μπάνκα στον αέρα… οι τρείς νέες διαδοχικές απομακρύνσεις εργαζομένων από Παρασκευή μέχρι χθες και ενώ ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν, ότι αναμένεται επιπλέον συρρίκνωση του προσωπικού. Όλα αυτά την ώρα που στο εργοστάσιο εφαρμόζεται πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας.

Η μία απόλυση της Παρασκευής έγιναν τρείς χθες το μεσημέρι προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο ΕΚΒ και στο Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» που συγκαλούν για την ερχόμενη Παρασκευή τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας μετά τις νέες δυσάρεστες εξελίξεις.
Οι δύο από τους απολυμένους σύμφωνα με πληροφορίες είναι μέλη της εργοστασιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε μέσα στο εργοστάσιο.
Χθες το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μήτσος Παπαρήγας μετέβη στο εργοστάσιο για να εκφράσει την διαμαρτυρία της για τις δύο απολύσεις. Και ενώ στη συνάντηση που έγινε με το Διευθυντή του εργοστασίου κ. Χαριάτη, δεν διεφάνη ότι αναμένεται νέα μείωση του προσωπικού το μεσημέρι, έγινε και η τρίτη απόλυση.
«Οι αιφνιδιασμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλο» υπογράμμισε στον «Τ» ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος ενώ εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου ο Κων. Στεργίου καταδίκασε τις απολύσεις προαναγγέλλοντας νέες πρωτοβουλίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστές διερευνούν ήδη τη νομιμότητα των απολύσεων καθώς όπως υπογραμμίζεται όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας δεν επιτρέπονται οι απολύσεις.
«Η εργοδοσία της «Κιολείδης» θορυβούμενη και φοβισμένη από την μαζική ανταπόκριση των εργαζομένων σ’ όλες τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Συνδικάτο Μετάλλου, με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία, που στόχο είχαν την απόκρουση των αντεργατικών μεθοδεύσεων της εργοδοσίας, προχώρησε σε ενέργειες που θυμίζουν μαύρες εποχές για το συνδικαλιστικό κίνημα», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Συνδικάτο χαρακτηρίζει μονομερή και αυθαίρετη την εκ περιτροπής εργασία αλλά και τα όσα ακολούθησαν με την αναστολή λειτουργίας το μήνα Αύγουστο και καταγγέλλει την εταιρεία για επιλεκτικές απολύσεις εργατών «με μοναδικό σκοπό και στόχο, την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την επιβολή της ισχύος της.»
Τέλος καλεί τους εργαζόμενους της Κιολείδης σε συντονισμένο αγώνα, επικαλούμενοι την πρόσφατη δικαίωση των τριών απολυμένων της ΜΕΤΚΑ, προκειμένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση να αποτραπούν όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου