ΤΟΠΙΚΑ

Πολύ κοντά σε ευρύτατο αριστερό σχήμα

πολύ-κοντά-σε-ευρύτατο-αριστερό-σχήμα-485314

Πολύ κοντά… στη σύγκλιση και την κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου στο Δήμο Βόλου έδειξαν ότι είναι η Παρέμβαση Πολιτών και οι αυτοδιοικητικές κινήσεις «Ανοιχτή Πολιτεία» στο Βόλο και «Ανθρώπινη Πόλη» στη Νέα Ιωνία, καθώς και ανένταχτοι πολίτες και κινήσεις πολιτών που κινούνται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς.
Στο κάλεσμα της Παρέμβασης Πολιτών που πήρε χθες την πρωτοβουλία στο ΕΚΒ να ανοίξει το δημόσιο διάλογο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι από τις παραπάνω κινήσεις αλλά και από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και αυτόνομοι πολίτες.
Στόχος όπως δήλωσαν διοργανωτές και συμμετέχοντες η σύγκλιση πρώτα σε προγραμματικές θέσεις και έπειτα στον επικεφαλής που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στο Δήμο Βόλου τον ερχόμενο Νοέμβριο και καυτηρίασαν δημοσιεύματα που επιχειρούν να παρουσιάσουν το χώρο «διασπασμένο» και «διχασμένο» όσον αφορά στα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στο κοινό ψηφοδέλτιο.
«Έχουμε όλη τη διάθεση να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συγκρότησης κοινού ψηφοδελτίου Για εμάς μόνο η ενεργός δράση των πολιτών και η συμμετοχή του είναι αυτή που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα» επεσήμανε ο Γιάννης Αντωνιάδης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που χαιρέτησε μάλιστα όπως όλοι στη συνέλευση τη δικαστική δικαίωση των απολυμένων της ΜΕΤΚΑ.
«Έχουμε ήδη ξεπεράσει το στάδιο της διερεύνησης. Οι τρεις αυτοδιοοικητικές κινήσεις είμαι πεπεισμένος ότι θα ομονοήσουμε, θα καταλήξουμε σε κοινή διακήρυξη αρχών και θα δώσουμε με αισιοδοξία τη μάχη των δημοτικών εκλογών. Η κίνηση που θα προκύψει δεν θα πλαισιώνεται μόνο από τις τρεις αυτοδιοικητικές κινήσεις, αλλά και από πολίτες και κινήσεις πολιτών που όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας στις μάχες που δίναμε μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Εμείς τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, θα δράσουμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και του νέου μεγάλου Δήμου, έτσι όπως διαμορφώνεται πλέον με τα νέα δεδομένα» ανέφερε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πολιτεία» Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση τις βασικές εισηγήσεις έκαναν οι κ.κ. Θωμ. Κλημόπουλος, Ν. Ιατρόπουλος και Γ. Αντωνιάδης, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο Κων. Βογιατζής.
Στη συνάντηση επίσης έδωσαν το παρών ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου Γ. Κλείτσας και από την Αγριά ο Δημ. Δημητριάδης, ο πρώην γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Παπαϊωάννου, από τη Νέα Ιωνία οι κ.κ. Στ. Κατσούρας, Κων. Λαγός, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Ματσιόλης, συνδικαλιστές των ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, νεολαίοι και άλλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου