ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν wi – fi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Ν. Πηλίου

δωρεάν-wi-fi-σε-δημόσιους-χώρους-του-δήμο-508040

Εγκρίθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής – Μ. Παπαδημητρίου: «Δίνουμε απαντήσεις σε όσους πολιτεύονται ευκαιριακά»

Μια ακόμη έγκριση ένταξης, αξιοποιώντας προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, πέτυχε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα των Δήμων της χώρας, στους οποίους θα εγκατασταθούν δωρεάν σε δημόσιους χώρους συστήματα ασύρματης πρόσβασης wi – fi.

Στη δεύτερη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το WiFi4EU,τα οποία και ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση η οποία και εγκρίθηκε μεταξύ 10.000 δήμων σε όλη την ΕΕ ενώ στην Ελλάδα εγκρίθηκαν 115 προτάσεις.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU εντάσσεται στη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες, η οποία συμπεριλαμβάνει νέα μέτρα για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών συνδεσιμότητας των Ευρωπαίων πολιτών και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου και υποψήφιος δήμαρχος με την «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου συνεχάρη τις υπηρεσίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, «οι οποίες παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, πέτυχαν για μια ακόμη φορά έγκριση προγράμματος, ενισχύοντας στην ουσία τις πιστώσεις που επενδύονται στο Νότιο Πήλιο».

«Αποτελεί η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ανακοίνωση της έγκρισης, μιας ακόμη έγκρισης, απάντηση στους μηδενιστές, στις Κασσάνδρες, σε όσους πολιτεύονται ευκαιριακά στην προεκλογική περίοδο. Δουλεύουμε υπεύθυνα, με προγραμματισμό, αναβαθμίζοντας υποδομές, οι οποίες στηρίζουν τον τουρισμό, την εκπαίδευση, την επικοινωνία των πολιτών, των επαγγελματιών κ.ά. Στηρίζουμε την ανάπτυξη του τόπου μας, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις όπως:

– Την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙΙΙ, της πράξης: «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Νοτίου Πηλίου» συνολικού προϋπολογισμού 210.000,00 € με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

– Την ένταξη στο ανωτέρω πρόγραμμα σε διαφορετική πρόσκληση και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα λάβει 180.000 ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού.

– Την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων με 36.900,00 €.

– Την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» σε τομείς όπως η τοπική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και οι κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δράσεις με 215.100,00 ευρώ.

-Την ένταξη στο «Φιλόδημος» του έργου υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος στον Δήμο Νοτίου Πηλίου με πίστωση 3.626.376,00 ευρώ κ.ά.

Συνεχίζουμε, πετυχαίνουμε», καταλήγει ο κ. Παπαδημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου