ΤΟΠΙΚΑ

Στο μισό μειώθηκε το κόστος για το εκθεσιακό κέντρο

στο-μισό-μειώθηκε-το-κόστος-για-το-εκθε-506905

Τριάντα επτά εταιρείες έλαβαν μέρος και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Βόλου για τη μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου στο Πεδίο του Άρεως σε συνεδριακό.

Το έργο, που είχε προϋπολογιστεί στο 1,2 εκατ. ευρώ, τελικώς θα γίνει με δαπάνη ύψους σχεδόν μισού εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που η εταιρεία που μειοδότησε και στην οποία κατακυρώθηκε το έργο πρόσφερε έκπτωση 59,15%. Οι υπόλοιπες εταιρείες προσέφεραν εκπτώσεις από 28% έως και 57,87%.

Το θέμα συζητήθηκε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εγκρίθηκε στην προχθεσινή Οικονομική Επιτροπή. Αρνητικά ψήφισαν οι επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας και ΛΑΣ, κ.κ. Μ. Πατσιαντάς και Απ. Νάνος, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η περιοχή διαθέτει συνεδριακό κέντρο κι ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να επενδυθούν για άλλες υποδομές στην πόλη.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει δημοπρασία για το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πηλέας, στα Χάνια Πηλίου, με εισήγηση του τμήματος δημοτικής περιουσίας.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πηλέας» αποτελείται από την ξενοδοχειακή μονάδα και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Η ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από υπόγειο εμβαδού 121,09 τ.μ., που αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους, το β΄ ισόγειο εμβαδού 97,80 τ.μ., που αποτελείται από χώρο γυμναστηρίου, 2 WC ανδρών και γυναικών και χώρο σάουνας, ισόγειο εμβαδού 647,28 τ.μ., που αποτελείται από χώρο καθιστικού-καφέ, χώρο αναμονής, χώρο εστίασης, κοινόχρηστο διάδρομο-reception, καθιστικό-χώρο αναμονής-bar, W.C. ανδρών-γυναικών και ΑΜΕΑ, λεβητοστάσιο, αποθήκες, κουζίνα, χώρο προσωπικού, 2 γραφεία διευθυντή, 2 μονόκλινα υπνοδωμάτια με λουτρό, 1 μονόκλινο υπνοδωμάτιο ΑΜΕΑ με λουτρό, 1 δίκλινο υπνοδωμάτιο ΑΜΕΑ με λουτρό, όροφο εμβαδού 238,73 τ.μ., που αποτελείται από 2 μονόκλινα υπνοδωμάτια με λουτρό, 6 δίκλινα υπνοδωμάτια με λουτρό, 1 τρίκλινο υπνοδωμάτιο με λουτρό, το εσωτερικό κλιμακοστάσιο, ημιυπαίθριο χώρο εμβαδού 17,53 τ.μ. και μεγάλο μπαλκόνι στην πρόσοψη, ανεξάρτητη ισόγεια οικοδομή εμβαδού 22,75 τ.μ., που αποτελείται από 1 ενιαίο χώρο πιθανόν βοηθητικό και γήπεδο ποδοσφαίρου (όπισθεν του ξενοδοχείου με διαστάσεις 60χ100 μέτρα) με την περίφραξή του.

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε εννιά έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου