ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο συνεργασίας ξενώνα αστέγων και «Πρότασης Ζωής»

δίκτυο-συνεργασίας-ξενώνα-αστέγων-κα-506436

Δίκτυο συνεργασίας ξενώνα αστέγων και «Πρότασης Ζωής»

Τη δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία εξέτασαν πριν από λίγες μέρες σε ενημερωτική συνάντηση τα μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής».

Εκ μέρους του Ξενώνα Αστέγων Βόλου τα μέλη της δομής ενημέρωσαν για την ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη).

Αντίστοιχα από την πλευρά της «Πρότασης Ζωής» που είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και απευθύνεται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα των εξαρτήσεων, έγινε ενημέρωση για τις δράσεις της δομής.

Όπως εξήγησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες η «Πρόταση Ζωής» πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς, εφήβους και την ευρύτερη κοινότητα, ενώ επίσης παρέχει και ατομική συμβουλευτική σε θέματα πρόληψης και οικογένειας.

Τα στελέχη που θα διερευνήσουν τις δυνατότητες δικτύωσης των δύο δομών είναι τα παρακάτω: Ελένη Δούκα, κοινωνική λειτουργός, εκ μέρους του Ξενώνα Αστέγων και εκ μέρους της «Πρότασης Ζωής» οι κυρίες Ζωή Γώγου, ψυχολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη, Μαρία Μπακατσέλου, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός, Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ξενώνα αστέγων οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο 2421091614 ή στο email: [email protected], (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00), ενώ για την «Πρόταση Ζωής» στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050 ή στο email: [email protected], (ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 15:30).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου