ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία η συγχώνευση Lafarge – Holcim

στην-τελική-ευθεία-η-συγχώνευση-lafarge-holcim-505662

Αναδιοργάνωση λειτουργιών και αξιολόγηση στελεχών και στην ΑΓΕΤ

Πρόγραμμα αξιολόγησης στελεχών στην ΑΓΕΤ Ηρακλής. Παράλληλα η Lafarge ξεκινά πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των λειτουργιών του Ομίλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συγχώνευση με την Holcim.

Πριν από δύο ημέρες στο Παρίσι σε μία συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, η Lafarge παρουσίασε στους εκπροσώπους των εργαζομένων το πλαίσιο της προτεινόμενης οργάνωσης των κεντρικών λειτουργιών στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου Κολοσσού Lafarge – Holcim, που εκτιμάται ότι θα είναι στον κόσμο ο πιο προηγμένος πολυεθνικός όμιλος στον κλάδο των δομικών υλικών και θα απασχολεί περίπου 115.000 άτομα. Την ίδια ώρα στο Βόλο όπου βρέθηκε χθες για μία ακόμη φορά η διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων Ειρήνη Τζανέτου μαζί άλλα στελέχη της εταιρείας, έχει ξεκινήσει αξιολόγηση των στελεχών του Ομίλου στο Βόλο, όπως θα γίνει και για τις υπόλοιπες μονάδες της ΑΓΕΤ.

Οπως έγινε γνωστό, όταν λειτουργήσει το νέο σχήμα, θα υπάρξει ένας αντίστοιχος αριθμός του προσωπικού στις κεντρικές λειτουργίες στη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η έδρα του νέου Ομίλου εξετάζεται να βρίσκεται στη Γαλλία, σε περιοχή κοντά στη Λυών.

Οσον αφορά την Lafarge, σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση την προτεινόμενη νέα οργάνωση των κεντρικών λειτουργιών, εκτιμάται ότι θα χαθούν 380 θέσεις εργασίας, από τις οποίες 166 στη Γαλλία, στο Παρίσι και τη Λυών.

Για το συγκεκριμένο θέμα των χαμένων θέσεων εργασίας, η Lafarge, εξετάζει μέτρα κοινωνικής στήριξης, τα οποία και θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τα οποία ως επί το πλείστον θα βασίζονται σε μέτρα όπως εσωτερική κινητικότητα, πρόωρη συνταξιοδότηση και οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Παράλληλα αυτό που διαβεβαιώνεται είναι ότι η προτεινόμενη συγκέντρωση δραστηριοτήτων δεν θα επηρεάσει την απασχόληση στις επιχειρησιακές λειτουργίες της Lafarge στη Γαλλία, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 4.500 ανθρώπους.

Αυτή η διαδικασία είναι ένα βασικό στάδιο της προετοιμασίας της δημιουργίας του νέου Ομίλου Lafarge – Holcim. Η ολοκλήρωση της προτεινόμενης συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2015.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου