ΤΟΠΙΚΑ

Δυνατός εκπρόσωπος της Μαγνησίας στη Συνομοσπονδία ο Απ. Τσακανίκας

δυνατός-εκπρόσωπος-της-μαγνησίας-στη-503913

Δυνατή εκπροσώπηση του Βόλου και της Μαγνησίας στη Συνομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, από τον Απόστολο Τσακανίκα, ο οποίος κατέχει, πλέον, τη θέση του αντιπροέδρου στο κορυφαίο θεσμικό όργανο του κλάδου. Σημαντική θέση ευθύνης για τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου παραγωγών των λαϊκών αγορών, ο οποίος προωθεί δυναμικά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Την περασμένη Τετάρτη συγκροτήθηκε σε Σώμα η προσωρινή διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών – Επαγγελματιών- Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αγγελος Δερετζής, αναπληρωτής πρόεδρος ο Βασίλειος Μακρίδης, αντιπρόεδροι ο Απόστολος Τσακανίκας και η Στεφανία Τζοάνου, γενικός γραμματέας ο Παντελής Μόσχος, αναπληρωτής γραμματέας ο Θεόδωρoς Γαβρήλος, ταμίας ο Χρήστος Μπάκας και μέλη οι: Ηλίας Γεώργιος, Στέφανος Τομαρόπουλος, Παναγιώτης Σταυρίδης, Παντελής Παπαδάκης, Ανέστης Καρυπίδης, Λάζαρος Παυλίδης, Ελένη Μαραγκάκη και Γιώργος Λαβίδας. Καθήκοντα εκπρόσωπου Τύπου της Συνομοσπονδίας αναλαμβάνει ο Σταμάτης Παγιάτης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον κ. Τσακανίκα, ο οποίος υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει την θέση του αντιπροέδρου με «χαρά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης».

Στόχος πολλών ετών η πανελλήνια συνομοσπονδία, που υλοποιήθηκε παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, προκειμένου να προωθηθούν κοινά προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις. «Οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές της χώρας αποκτούν ενιαία και ηχηρή, προς κάθε κατεύθυνση, φωνή», τόνισε ο Βολιώτης αντιπρόεδρος.

Πολλά τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, με κυρίαρχο το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές, που έχει «παγώσει» προς το παρόν, αλλά δεν παύει να προκαλεί έντονο προβληματισμό στους 500 εργαζόμενους στις λαϊκές της Μαγνησίας, αλλά και σε όσους εργάζονται πανελλαδικά.

«Το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε έχει «παγώσει», αναφέρεται σε μόρια, πτυχία Πανεπιστημίου, δημοπρασίες, εταιρείες, δεδομένα που προκαλούν αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα, διότι εάν εφαρμοστεί στην πράξη, θα σημάνει το τέλος της εργασίας μας», τονίζει ο κ. Τσακανίκας.

Στόχος και πρόθεση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας των Εργαζομένων στις Λαϊκές Αγορές, είναι η διασφάλιση του μεροκάματου για τις οικογένειες που βιοπορίζονται από την λαϊκή και η διατήρηση της λειτουργίας του θεσμού, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Εντονο προβληματισμό προκαλεί, στο μεταξύ, η υποτονική κίνηση της θερινής περιόδου, που συνεπάγεται λιγότερα έσοδα για τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους. Με την πανδημία να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον κλάδο, και τα δύο lockdown που προηγήθηκαν να σηματοδοτούν δραματική «βουτιά» τζίρου, το αίτημα για στήριξη από την πολιτεία, αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για όλους τους εργαζόμενους.

«Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί, δεν λάβαμε καμία αποζημίωση από την πολιτεία για το lockdown, ενώ κληθήκαμε να καλύψουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας», παρατήρησε ο κ. Τσακανίκας, ενώ προσέθεσε ότι «είναι μεγάλη ευθύνη η θέση του αντιπροέδρου, διότι εκπροσωπώ, πλέον, τους παραγωγούς όλης της περιφέρειας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου