ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ειδικότητα «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών» στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

νέα-ειδικότητα-τεχνικού-μηχανοσυνθ-500419

Κατόπιν αιτήματος, που είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εγκρίθηκε η ειδικότητα «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών» του τομέα Μηχανολογίας στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Οπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου, “Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του 307 ΠΕΒ προς το Σχολείο μας, συναισθανόμενοι την ανάγκη των νέων της περιοχής μας για εργασιακές διεξόδους, καθώς και την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων για εξειδικευμένο προσωπικό, η Σχολική Κοινότητα του συγκροτήματος Φυτόκου εργάστηκε μεθοδικά, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο ΔΔΕ Μαγνησίας κο Σωκράτη Σαβελίδη, τον πρώην διοικητή του 307 ΠΕΒ Σ/χη Αχιλλέα Ντάντο, τον προϊσταμένο του πολιτικού προσωπικού κο Κοφίδη Δημήτριο και τον Λ/γό Βέργο Ιωάννη, για την έγκριση λειτουργίας της ειδικότητας.

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κεντρική Ελλάδα καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στη Θεσσαλία που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με το 307 ΠΕΒ και το νέο Διοικητή Σ/χη Καπελαρίδη Ιωάννη στα πεδία του εξοπλισμού, της τεχνικής βιβλιογραφίας, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην υλοποίηση διδακτικών επισκέψεων, στη μαθητεία και στη συνδιοργάνωση σεμιναρίων- παρουσιάσεων και άλλων δράσεων”.

Να σημειωθεί πως , δη μία αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών Μηχανολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου δύο Εργαστηριακά Κέντρα στην Αθήνα, το 2ο ΕΚ Αιγάλεω και το 5ο ΕΚ Αθήνας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αφού ενημερώθηκαν από κοντά για τον απαραίτητο εξοπλισμό, συζητήθηκαν και οι προοπτικές των μαθητών μετά την αποφοίτησή τους.

Για τη συνέχιση και την επέκταση της συνεργασίας οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος σκοπεύουν να αιτηθούν μία επίσκεψη στο 307 ΠΕΒ, αντιπροσωπείας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου