ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαίνια του μαγνητικού τομογράφου σε προεκλογικό… φόντο

εγκαίνια-του-μαγνητικού-τομογράφου-σ-499404

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα δοθεί σε λειτουργία το νέο μηχάνημα, που απέκτησε το Νοσοκομείο Βόλου

Μπορεί ο μαγνητικός τομογράφος, που απέκτησε το Νοσοκομείο Βόλου μετά από τόσα χρόνια, να μην είναι έτοιμος να λειτουργήσει, παρά μόνο μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τη διοίκηση να εγκαινιάσει το έργο παραμονές εκλογών.

Η τοποθέτηση του μαγνητικού τομογράφου στο 2ο υπόγειο της νέας πτέρυγας του Αχιλλοπουλείου, καθώς και ενός ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος έγινε μέσα σε «πανηγυρικό» προεκλογικό κλίμα παρουσία των υφυπουργών Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Παρόντες επίσης ήταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ο Ιάσονας Αποστολάκης υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφια με τον Κων. Αγοραστό Δωροθέα Κολυνδρίνη, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του κυβερνώντος κόμματος, καθώς επίσης αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές. Στα εγκαίνια επίσης παραβρέθηκε ο Βολιώτης μεγάλος ευεργέτης του Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπος Τσιμάς.

Ο μαγνητικός τομογράφος αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των γιατρών και της πόλης. Το Αχιλλοπούλειο ήταν το μοναδικό Νοσοκομείο σε επίπεδο Θεσσαλίας, που δεν διέθετε μαγνητικό τομογράφο, με αποτέλεσμα οι ασθενείς υποχρεωτικά να παραπέμπονται στα πλησιέστερα Νοσοκομεία της περιφέρειας ή σε ιδιωτικά κέντρα για μαγνητική τομογραφία. Χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 900.000 ευρώ, ενώ το νέο ψηφιακό ακτινολογικό σύστημα από κονδύλια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τη συμβολή του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για τη λειτουργία του μαγνητικού έχουν εκπαιδευτεί σχετικά τέσσερα άτομα, τεχνολόγοι και νοσηλευτές, καθώς και ένας γιατρός. Μέχρι τέλος του χρόνου εκτιμάται πως στο Τμήμα θα ενισχυθεί με έναν επιπλέον γιατρό, η θέση του οποίου θα προκηρυχθεί άμεσα, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση.

«Η σημερινή (χθεσινή) ημέρα είναι συγκινητική για το Νοσοκομείο. Μετά από τόσα χρόνια, που πρακτικά δεν είχε ενταχθεί ποτέ σε καμία χρηματοδότηση, ήρθε ο μαγνητικός τομογράφος. Η ανάγκη για την προμήθεια του μηχανήματος ήταν άμεση, καθώς ήταν πολλές οι μαγνητικές τομογραφίες που γίνονταν σε εξωτερικά κέντρα. Για εμάς αποτέλεσε ένα εξαιρετικό στοίχημα. Με χαρά τον παραδίδουμε στον κόσμο», δήλωσε διοικητής Ματθαίος Δραμητινός.

«Μαζί με τις 16 θέσεις ιατρών που ανακοινώσαμε πρόσφατα, υπάρχει και θέση για τον μαγνητικό τομογράφο. Οι τεχνολόγοι που θα ασχοληθούν εκπαιδεύονται εδώ και έναν χρόνο στη Λάρισα. Σε 15 περίπου ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να τον λειτουργήσουμε» πρόσθεσε ο διοικητής.

Σε προεκλογικούς τόνους…

Το «προεκλογικό χρώμα» στα χθεσινά εγκαίνια έβαλε πρώτη με τις δηλώσεις της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 ένα κοινωνικό κράτος σε άθλια κατάσταση και προσπαθεί από τότε, μέρα με τη μέρα, να το στήσει στα πόδια του. Στο Νοσοκομείο Βόλου αυτό είναι εμφανές με τα έργα που έχουν εγκαινιαστεί και την ενίσχυσή του με γιατρούς και προσωπικό. Σίγουρα το προσωπικό δεν επαρκεί, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη σε σύγκριση με το προσωπικό που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια», υποστήριξε η υφυπουργός και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Αχιλλοπουλείου.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη είχε εξάρει το υπουργείο Υγείας, αλλά και τη διοίκηση του ΓΝΒ για τη συμβολή, ώστε το Νοσοκομείο να αποκτήσει τον μαγνητικό τομογράφο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου