ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο Χρήστος Γιανναράς

στο-βόλο-ο-χρήστος-γιανναράς-49858

Σήμερα το πρωί θα μιλήσει σε Ιερατική σύναξη και το απόγευμα σε εκδήλωση των «Ιώνων»

Ο διακεκριμένος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Γιανναράς θα μιλήσει σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 10 π.μ., στην

1η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για φέτος, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Ο κορυφαίος Καθηγητής Φιλοσοφίας και συγγραφέας θα αναπτύξει το θέμα «Η σωτηρία εν Χριστώ: ατομικό ή εκκλησιαστικό γεγονός;». Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Παναγιώτης Υφαντής, που θα αναπτύξει το θέμα «Ιησούς: ο προαναγγελθείς από τους προφήτες Μεσσίας και η δύναμη της προφητείας στη ζωή των ανθρώπων».

Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός ενάρξεως των Συνάξεων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος θα εκφωνήσει την εισαγωγική ομιλία. Θα ακολουθήσει το κύριο μέρος της Συνάξεως, που θα έχει θέμα «Υμείς δε τίνα με λέγετε είναι;».

Πριν από τη σύναξη, 7.30 – 9.30 π.μ, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου και τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος την ημέρα αυτή εόρταζε τα ονομαστήριά του.

Εκδήλωση «Ιωνες»

Ο διακεκριμένος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Γιανναράς είναι, παράλληλα, ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ., στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ο ίδιος θα αναπτύξει το θέμα «Υπάρχει Ελληνισμός χωρίς Μεγάλη Ιδέα;», στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου», που συνδιοργανώνουν η

Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με το Βασίλη Αγροκώστα, μουσικολόγο, καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει θρήνο για την Αλωση. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, φιλόλογος – πρώην Γυμνασιάρχης και θα κλείσει ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνεύοντας τραγούδια από την Πόλη και τη Μικρά Ασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου