ΤΟΠΙΚΑ

Παραδόθηκε το εκλογικό υλικό στα Δικαστήρια Βόλου

παραδόθηκε-το-εκλογικό-υλικό-στα-δικα-494705

Εμφανώς ταλαιπωρημένοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρέδιδαν ο ένας μετά τον άλλο τους εκλογικούς σάκους

Εως αργά χθες το απόγευμα συνεχιζόταν η παράδοση του εκλογικού υλικού από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στα δικαστήρια Βόλου. Οι τετραπλές κάλπες σε συνδυασμό με τις σημαντικές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει χαρακτηριστικά η διαδικασία.

Συνήθως την επομένη των εκλογών μέχρι και το μεσημέρι παραδίδονταν οι σάκοι με το εκλογικό υλικό από τα νησιά των Β. Σποράδων, ωστόσο χθες η προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων σε εκλογικά τμήματα διαφόρων περιοχών της ηπειρωτικής Μαγνησίας συνεχιζόταν και μετά τις 2 το μεσημέρι, ενώ οι σάκοι από τα νησιά αναμενόταν να παραληφθούν το απόγευμα.

«Είχαμε ζητήσει οι ευρωεκλογές να γίνουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών και όχι στον πρώτο. Δυστυχώς, τώρα επιβεβαιωνόμαστε», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου Γιάννα Παπαδημητρίου, παρατηρώντας ότι η παράδοση γινόταν με καθυστέρηση.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι πραγματικά εξαντλήθηκαν ήδη από τη διαδικασία της ψηφοφορίας πριν καλά – καλά κλείσουν οι κάλπες και αρχίσει το δύσκολο κομμάτι, η καταμέτρηση. Ενώ πάσχιζαν για να καλύψουν τα κενά σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν να αντιμετωπίσουν παράλληλα και εκνευρισμό από πλευράς ψηφοφόρων που βιάζονταν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμά ή για κάποιον άλλο λόγο έβγαζαν επιθετικότητα.

Σύμφωνα με όσα ενημέρωσε η κ. Παπαδημητρίου, η καταμέτρηση ξεκίνησε χθες από το Πρωτοδικείο Βόλου με τους συνδυασμούς των ευρωεκλογών και τους συνδυασμούς των δήμων που περνούν στον β’ γύρο.

Σήμερα η διαδικασία θα συνεχίσει με τη σταυροδοσία στα υπόλοιπα, στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Η ανακήρυξη των επιτυχόντων συνδυασμών που θα συνεχίσουν στο β’ γύρο των εκλογών αναμένεται να γίνει πιθανότατα αύριο Τετάρτη. Η ανακήρυξη των συμβούλων προς τα παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου