ΤΟΠΙΚΑ

«Ψαλίδι» στις επιταγές voucher ~ Ανατροπή προγραμματισμού

ψαλίδι-στις-επιταγές-voucher-ανατροπή-προ-494343

Για να συμμετέχουν περισσότεροι άνεργοι, μείωσαν τις αποδοχές των καταρτιζόμενων

«Μοιράζουν» τους ίδιους πόρους σε περισσότερους ωφελούμενους. Ψαλιδισμένες οι επιταγές κατάρτισης για όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα voucher μέχρι 29 χρόνων. Ανατρέπεται ο προγραμματισμός δεκάδων Βολιωτών, που περίμεναν πως και πώς να ξεκινήσει το πρόγραμμα και τώρα που ξεκινάει είναι «κουτσουρεμένο» όσον αφορά τις αποδοχές που θα εισπράξουν οι ωφελούμενοι αφού ολοκληρωθεί και η πρακτική εξάσκηση.

Οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «βίωσαν» την ταλαιπωρία από την αρχή και μόλις προκηρύχθηκε αφού κλήθηκαν να καταθέσουν δικαιολογητικά όχι μία, αλλά δύο φορές ουσιαστικά. Μία το Σεπτέμβριο και μία τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Και ενώ όλοι όσοι επελέγησαν γνώριζαν πως η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα είναι για ένα 5μηνο θεωρίας και πρακτικής, οι συνολικές ώρες κατάρτισης από 1.040 γίνονται 600, εκ των οποίων οι 120 ώρες θεωρία και οι 480 πρακτική, ενώ αυξήθηκε το μέσο ωριαίο κόστος του εκπαιδευτικού επιδόματος, από τρία σε τέσσερα ευρώ ανά ώρα. Η αξία της επιταγής κατάρτισης διαμορφώθηκε στα 1.680 ευρώ και το εκπαιδευτικό επίδομα στα 2.400 ευρώ.

«Για πολλούς αυτές οι τροποποιήσεις ανέτρεψαν ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό που υπήρχε και ο οποίος ασφαλώς αλλάζει. Η επιλογή να διευρυνθεί το πρόγραμμα με τη συμμετοχή και επιπλέον ανέργων μπορεί να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο θα μπορούσαν να αυξήσουν το συνολικό κονδύλι των πόρων για την εφαρμογή του προγράμματος, έτσι ώστε να μην «μοιραστούν» τα ίδια χρήματα σε περισσότερους όμως ανέργους», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μ.Τ. που συμμετέχει στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε μόλις πριν ένα μήνα για τις αλλαγές που έγιναν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τους επιτυχόντες υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία έπρεπε να πληρούν για να μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η θεωρία για τους περισσότερους έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες, ενώ ακολουθεί η πρακτική άσκηση σε διάφορες επιχειρήσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου