ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος – Ζαγορά: Χωρίς ένα ΑΤΜ

βόλος-ζαγορά-χωρίς-ένα-ατμ-493142

Ολόκληρο το Κεντρικό Πήλιο, από το Βόλο μέχρι και τη Ζαγορά, δεν έχει ούτε ένα αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών. Φυσικά ούτε λόγος για υποκατάστημα τράπεζας.

Μία κατεξοχήν τουριστική δηλαδή περιοχή με χωριά που κάθε χρόνο αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, από το εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν μπορούν να κάνουν, όταν χρειαστούν τις απαραίτητες συναλλαγές, καθώς όποιος χρειαστεί να εξυπηρετηθεί θα πρέπει να κατέβει είτε στο Βόλο, είτε να ανηφορίσει στη Ζαγορά!!!

Ο λόγος είναι ότι εδώ και μερικές εβδομάδες έχει σταματήσει να λειτουργεί και να εξυπηρετεί το συναλλασσόμενο κοινό, το αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών που λειτουργούσε από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 απέναντι από το πρώην Δημαρχείο της Πορταριάς. Και αυτό γιατί η διοίκηση της ΑlphaBankθεώρησε ότι είναι υπερβολικό το τίμημα των 300 ευρώ που κατέβαλε μηνιαίως στον πρώην Δήμο Πορταριάς και μετέπειτα στο Δήμο Βόλου και ασύμφορο σε σχέση με τις συναλλαγές που γίνονταν από το συγκεκριμένο μηχάνημα ανάληψης μετρητών!!!

Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τους ξενοδόχους, αλλά και τους υπόλοιπους επαγγελματίες σε όλα τα χωριά που είναι ανάστατοι, όπως λένε τόσο ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πορταριάς Δημ. Βλαχούτσος, όσο και ο τοπικός Αντιδήμαρχος Πορταριάς – Ιωλκού και Μακρινίτσας Γιαν. Γκουντέλιας, με τον τελευταίο να προσπαθεί να βρει άκρη, έστω και καθυστερημένα, ένα νέο μηχάνημα να αντικαταστήσει αυτό που απέσυρε η AlphaBank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο στην τράπεζα για να επαναλειτουργήσει το ΑΤΜ έστειλε και η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, που επισημαίνει την αναγκαιότητα που υπάρχει για τη συνέχιση λειτουργίας του μηχανήματος στην Πορταριά.

Το ΑΤΜ τοποθετήθηκε σε δημοτικό χώρο απέναντι από το πρώην Δημαρχείο Πορταριάς το 1995, μετά από απόφαση που είχε πάρει το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Πορταριάς, το οποίο μάλιστα έδωσε στην τράπεζα και το σχέδιο της κατασκευής μέσα στην οποία τοποθετήθηκε το ΑΤΜ.

Για την παραχώρηση του χώρου ο πρώην Δήμος Πορταριάς εισέπραττε 300 ευρώ κάθε μήνα. Το 2012 η Τράπεζα ζήτησε, από τον καθολικό διάδοχο του Δήμου Πορταριάς, το Δήμο Βόλου, να μειωθεί το μίσθωμα γιατί οι συναλλαγές που γίνονταν από το μηχάνημα, δεν δικαιολογούσαν, τόσο υψηλό ενοίκιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με απόφασή του, δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της τράπεζας για μείωση του ενοικίου, με αποτέλεσμα από τα τέλη του περασμένου χρόνου να διακόψει τη λειτουργία του ΑΤΜ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα επιμένει ότι αφού η κατασκευή έγινε με δικά της έξοδα, τότε η ίδια έχει τη δυνατότητα να κατεδαφίσει την κατασκευή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί είναι μέσα σε δημοτικό χώρο, αντιτείνουν τόσο ο τοπικός αντιδήμαρχος Γ. Γκουντέλιας, όσο και ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος.

Οπως και να’χει, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής είναι ανάστατοι, καθώς βλέπουν ότι η Πορταριά, αλλά και τα γύρω χωριά στερούνται σταδιακά μία σειρά από βασικές υπηρεσίες, καθώς εκτός από το ΑΤΜ πριν ένα χρόνο έκλεισε και το τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, με τις σχετικές ανάγκες αλληλογραφίας να εξυπηρετούνται πλέον από αναψυκτήριο του χωριού.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου