ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λαβράκια από την Οικονομική Αστυνομία ~ Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε Σκιάθο και Βόλο

λαβράκια-από-την-οικονομική-αστυνομί-492880

«Καμπάνες» για μη έκδοση αποδείξεων και για παρατυπίες στην απασχόληση προσωπικού

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 15 καταστήματα, από τα οποία σε τρία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες ενώ σε ένα επιβλήθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας

«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Από 27 έως 31 Ιουλίου 2021 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σκιάθο και Βόλο στη Μαγνησία, καθώς επίσης σε Πάρο και Ιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνολικά βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 15 καταστήματα, από τα οποία σε τρία επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 48 ώρες ενώ σε ένα κατάστημα επιβλήθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, για μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

Στη Σκιάθο σε επιχείρηση μαζικής εστίασης – καφέ μπαρ, η μη έκδοση εννιά αποδείξεων, αξίας 124 ευρώ και η απασχόληση τεσσάρων εργαζομένων, από τους οποίους ένας δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και τρείς απασχολούνταν εκτός ωραρίου εργασίας. Ακόμη σε πιτσαρία, διαπιστώθηκε να απασχολείται εργαζόμενη η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, σε αναψυκτήριο απασχολούνταν τέσσερις εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, ενώ σε άλλο εστιατόριο απασχολούνταν τρείς εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Αντίστοιχα στον Βόλο βεβαιώθηκε παράβαση σε καφέ μπαρ, για μη έκδοση τριών αποδείξεων, αξίας 15 ευρώ. Η ίδια επιχείρηση επίσης απασχολούσε τρεις εργαζόμενους εκτός ωραρίου εργασίας.

Σε άλλο καφέ μπαρ – αναψυκτήριο, βεβαιώθηκε παράβαση για μη έκδοση απόδειξης, αξίας 9,6 ευρώ, ενώ απασχολούνταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Ε.Π.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Όσον αφορά τα δύο άλλα νησιά τα ευρήματα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι τα παρακάτω:

Πάρος

  • σε beach bar – restaurant, η μη έκδοση 17 αποδείξεων, αξίας 1.462,50 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε εστιατόριο, η μη έκδοση 2 αποδείξεων, αξίας 100 ευρώ,
  • σε ψαροταβέρνα, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού. Από τους εργαζόμενους αυτούς, οι 2 στερούνταν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα και ακολουθήθηκε η σχετική διαδικασία, ενώ συνελήφθη και η ιδιοκτήτρια,
  • σε εστιατόριο – καφέ μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας,
  • σε επιχείρηση παροχής ποτών, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, με επιβολή 7ήμερης λειτουργίας, για αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων.

Ιος

  • σε ξενοδοχείο – εστιατόριο, η μη έκδοση 23 αποδείξεων, αξίας 580 ευρώ και να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού,
  • σε εστιατόριο – μπαρ, η μη έκδοση 16 αποδείξεων, αξίας 1.616 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
  • σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ σε καφενείο, η μη έκδοση 5 αποδείξεων, αξίας 64,50 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου