ΤΟΠΙΚΑ

Μάθημα επιχειρηματικότητας στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

μάθημα-επιχειρηματικότητας-στο-1ο-επα-49206

Μάθημα νεανικής επιχειρηματικότητας παρακολούθησαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Σταμπουλής αποδέχθηκε πρόσκληση του σχολείου και μίλησε στους μαθητές για την νεανική επιχειρηματικότητα, καθώς και για την αξία της ομαδικής εργασίας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη διάλεξή του και κυρίως με το βιωματικό τρόπο προσέγγισης του θέματος. Τους ζητήθηκε να χωριστούν και να συνεργαστούν ανά ομάδες με σκοπό τη δημιουργία της ψηλότερης πρωτότυπης κατασκευής (Marshmallow Challenge) με απλά υλικά.

Η εύρεση λύσης σε περιορισμένο χρόνο αποτέλεσε πρόκληση για καθηγητές και μαθητές αλλά και μία ευκαιρία για προβληματισμό και συζήτηση. Νικήτρια ομάδα υπήρξε αλλά εν τέλει όλοι αποκόμισαν σημαντική εμπειρία για τη σημασία της δημιουργικής σκέψης, της συνεργασίας και της ομάδας σε μία καινοτόμο ιδέα.

Η ομιλία έγινε με αφορμή το πρόγραμμα Erasmus KA2 του σχολείου μας «CREDI» – Από τη δημιουργική Ιδέα, στη Δημιουργική Επιχειρηματικότητα και πραγματοποιήθηκε στο μικρό αμφιθέατρο με την ευθύνη των καθηγητών Δ. Κλένδρου και Λ. Πλαβού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου