ΤΟΠΙΚΑ

Εκτροχιάζεται… το έργο της ηλεκτροκίνησης

εκτροχιάζεται-το-έργο-της-ηλεκτροκί-491241

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας χτυπά «καμπανάκι», καθώς το έργο κινδυνεύει, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το σωματείο, σε συνάντηση που έγινε πριν από λίγες μέρες με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Κων. Σπηλιώπουλο, καθώς δεν έχει ακόμη εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη, εξαιτίας μίας ένστασης που έχει κατατεθεί από Υπηρεσία της αρχαιολογίας και φρενάρει την όλη διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ έκανε λόγο για ανείπωτη καθυστέρηση αλλά και αδιαφορία των φορέων της Θεσσαλίας και αποκάλυψε ότι δεν έχει ακόμη εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη για την ηλεκτροκίνηση, έτσι ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Σύμφωνα με τα όσα επισημάνθηκαν στη συνάντηση, για να παρουσιαστεί η περιβαλλοντική μελέτη θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν διάφορες υπηρεσίες και ενώ από τις αρχές Ιουλίου αναμένεται η έγκριση από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, έχει διαβιβαστεί στο Κεντρικό Συμβούλιο, συνδέοντας το παρόν έργο με την παλιά μητρική γραμμή.

Οπως επιτάσσει ο νόμος, όταν γίνεται όμως μία ένσταση και έχουν περάσει 35 μέρες, θα έπρεπε το έργο να περάσει στο στάδιο της δημοπράτησης, πράγμα που μέχρι σήμερα όμως δεν έχει συμβεί και το έργο έχει κολλήσει.

«Μέχρι σήμερα κανείς από τους φορείς της Μαγνησίας αλλά και από την Περιφέρεια που έχει την κύρια ευθύνη του έργου δεν έχει ενδιαφερθεί. Παρ’ ότι ο Σ.Σ.Θ στις αρχές Νοεμβρίου, με ανακοίνωσή του για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ζητούσε από τότε την παρέμβασή τους. Η ηλεκτροκίνηση κρίθηκε απαραίτητη λόγου του προαστιακού χαρακτήρα, αλλά και για την εξασφάλιση των απευθείας δρομολογίων Βόλου – Αθήνας και Θεσσαλονίκης – Καλαμπάκας.

Η ηλεκτροκίνηση θα έχει τεράστια οφέλη, όπως βελτίωση χρόνων διαδρομής, οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, ενώ επίσης θα προσφέρει σημαντική ανάπτυξη στη λειτουργία του λιμανιού και την αύξηση του εμπορικού έργου», αναφέρει ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, ζητώντας από τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να ξεκολλήσει επιτέλους το έργο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου