ΤΟΠΙΚΑ

15% μείωση των γεννήσεων την τελευταία διετία

15-μείωση-των-γεννήσεων-την-τελευταία-δι-48826

Τη σημασία της εξωσωματικής υπογράμμισε χθες o μαιευτήρας Γ. Ξυδιάς

Αυξητική τάση σημειώνουν τα ποσοστά υπογεννητικότητας στη χώρα μας την τελευταία διετία, ενώ σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά δεδομένα, έχουν μειωθεί, αντίστοιχα, σε ποσοστό 15% οι γεννήσεις. Τα παραπάνω υπογράμμισε χθες ο διακεκριμένος μαιευτήρας – γυναικολόγος Γιώργος Ξυδιάς, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνογαλλικός σύνδεσμος Βόλου, στο ξενοδοχείο Παρκ. Tον ομιλητή προλόγισε ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Δημήτρης Βατσαρέας.

Ο κ. Ξυδιάς ανέπτυξε το θέμα «Οι εξελίξεις και τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών μεθόδων της Εξωσωματικής» επισημαίνοντας ότι οι θάνατοι υπερτερούν, πλέον, των γεννήσεων, ενώ λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί, αντίστοιχα, τα ζευγάρια που καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κ. Ξυδιάς υπογράμμισε ότι «αξίζει τον κόπο να καταφύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας» τονίζοντας παράλληλα ότι τα ποσοστά επιτυχίας είναι πολύ υψηλά και η μέθοδος απόλυτα ασφαλής.

Στην ηλικία των 35 ετών, ειδικότερα, το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 60%, ενώ στην ηλικία των 40 ετών και άνω το ποσοστό επιτυχίας είναι μειωμένο στο ήμισυ, όπως σημείωσε ο ίδιος. Παράλληλα ο διακεκριμένος γιατρός επεσήμανε ότι «υπάρχει και η μέθοδος δωρεάς ωαρίων από γυναίκες είτε με πρόωρη εμμηνόπαυση είτε σε εμμηνόπαυση, η οποία έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας της τάξης του 80% στις μικρότερες ηλικίες». Σε εποχές κατά τις οποίες παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά υπογονιμότητας, είναι πολύ σημαντική η εξωσωματική γονιμοποίηση, την οποία θα έπρεπε να στηρίζει το κράτος, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες του εξωτερικού, όπως υπογράμμισε ο ομιλητής της χθεσινής εκδήλωσης.

Ο κ. Ξυδιάς, ο οποίος ήταν ειδικευόμενος γιατρός στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, την περίοδο 91- 93, ξεκινώντας ουσιαστικά από το Βόλο την πορεία του, απάντησε, στη συνέχεια, σε ερωτήματα που διατύπωσαν παριστάμενοι της χθεσινής εκδήλωσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου