ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοποίηση ακινήτων στη Μαγνησία

αξιοποίηση-ακινήτων-στη-μαγνησία-486824

Ανοιξε ο «φάκελος» για την 9η ΜΣΕΠ στο Ανήλιο που είναι ανενεργή εδώ και χρόνια

Την αξιοποίηση της ανενεργής 9ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, προσανατολίζεται να αξιοποιήσει το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πρόκειται για μία έκταση 37.200 τ.μ. σε μέσο υψόμετρο 360 μέτρα που από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου απέχει 31 χιλιόμετρα, από το λιμάνι 17 και από την πλησιέστερη ακτή 2 χιλιόμετρα. Μάλιστα σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε από το ΥΕΘΑ, μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά λόγω της εγγύτητάς του με τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας -σύμφωνα με πληροφορίες- εισηγούνται να προχωρήσει η απαλλοτρίωση και με δαπάνες του Δημοσίου.

Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας άνοιξε το φάκελο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, ενώ έχουν οριστεί αρμόδιες υπηρεσίες για το κάθε ακίνητο. Ετσι η διαχείριση της αξιοποίησης θα γίνει κατ’ αντιστοιχία από το Ταμείο Εθνικής Αμυνας, το Ταμείο Εθνικού Στόλου και το Ταμείο Αεροπορικής Αμυνας.

Το ακίνητο στην περιοχή του Ανήλιου έχει συμπεριληφθεί στα ακίνητα που είναι κατάλληλα για τουριστικές επενδύσεις, ενώ βαρύνοντα λόγο θα έχει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (9η ΜΣΕΠ) είχε ως αποστολή την άρτια οργάνωση και την κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που της είχαν διατεθεί, προκειμένου να συμβάλλει στην άριστη υλοποίηση της αποστολής του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στο μέτρο των δυνατοτήτων της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που της είχαν εκχωρηθεί

Παλαιότερα για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης είχε εκφράσει ενδιαφέρον ο πρώην Δήμος Μουρεσίου, έχοντας μάλιστα καταθέσει και σχετική πρόταση στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ειδικότερα στην Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να διαμορφώσει το χώρο για να λειτουργήσουν παιδικές κατασκηνώσεις.

Το ΥΕΘΑ ωστόσο ήταν σύμφωνα με πληροφορίες αρνητικό και έτσι το σχέδιο ναυάγησε. Η νέα πολιτική ηγεσία φαίνεται ότι έχει ανοίξει το φάκελο της αξιοποίησης, χωρίς προς το παρόν να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το συνολικό σχεδιασμό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου