ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παράταση για τις συνδέσεις

νέα-παράταση-για-τις-συνδέσεις-485300

Και νέα παράταση έξι μηνών η οποία όμως όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι και η τελευταία αποφάσισε χθες να δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να πειστούν οι κάτοικοι της Πορταριάς και της Μακρυνίτσας να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης όπως οφείλουν.

Χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης κατέστησε σαφές ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να μένει απαθής μπροστά στο περιβαλλοντικό έγκλημα που προκαλείται και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι στόχος της διαδημοτικής επιχείρησης είναι να προστατευθεί το περιβάλλον για αυτό και θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνδέσεων.

Με τον χαρακτήρα του υποχρεωτικού που πρέπει να έχει η σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ Δημ. Νίκου εάν και πρότεινε οι συνδέσεις να γίνουν από την ίδια τη ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που ωστόσο θα σήμαινε αποκλειστική οικονομική επιβάρυνση της επιχείρησης και κατ΄ επέκταση των καταναλωτών του Πολεοδομικού συγκροτήματος για να απαντήσουν οι νομικοί της εταιρείας αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όπως και ο δήμαρχος ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται νομικά.

Η σύνδεση των παραπάνω περιοχών με το δίκτυο της αποχέτευσης αποτελεί εδώ και μεγάλο διάστημα ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τη ΔΕΥΑΜΒ καθώς πολλοί κάτοικοι αρνούνται να προχωρήσουν σε αυτή και έχει δημιουργηθεί έτσι μία ανοιχτή κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε επιστολές για σύνδεση με το δίκτυο της αποχέτευσης σε 858 ιδιοκτήτες. Μελέτη σύνδεσης με το δίκτυο κατέθεσαν 473 ιδιοκτήτες ενώ μόνο οι 226 προχώρησαν στην τοποθέτηση υδρομέτρου. Παράλληλα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε το τέλος αποχέτευσης που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στις περιοχές αυτές να κυμαίνεται στο 65% του αντίστοιχου τέλους που καταβάλλουν οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, επίσης ρυθμίστηκε η δυνατότητα καταβολής του τέλους σύνδεσης σε επτά τριμηνιαίες δόσεις (δηλαδή σε 21 μήνες), ενώ πρόσφατα, στην προσπάθειά της να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους υπόχρεους σε σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να κατασκευάζει, με δική της εργολαβία, και το φρεάτιο σύνδεσης, με άμεση συνέπεια η επιβάρυνση του πολίτη να είναι μικρότερη λόγω της έκπτωσης που θα επιτευχθεί. Η επιβάρυνση αυτή θα επιμεριστεί επίσης σε επτά τριμηνιαίες δόσεις.

Παρόλα αυτά όμως όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης δεν υπήρξε η απαραίτητη ανταπόκριση και εξέφρασε την άποψη ότι ορισμένοι εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες αδιαφορώντας ακόμη και για το γεγονός ότι η σύνδεση δεν είναι εθελοντική αλλά υποχρεωτική προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος.

«Δεν θα αφήσουμε την προστασία του περιβάλλοντος στη διακριτική ευχέρεια του καθενός» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Νίκου που συμφώνησε ότι είναι υποχρεωτική η σύνδεση με το δίκτυο ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης από την πλευρά του όταν τοποθετήθηκε για το θέμα υπογράμμισε ότι ακόμη και αυτή η νέα παράταση είναι υπερβολική καθώς όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν την υποχρέωση που έχουν να συνδεθούν με το δίκτυο ενώ ήταν αυτός που τόνισε ότι εάν και πάλι η στάση τους είναι αρνητική θα πρέπει η ΔΕΥΑΜΒ να υιοθετήσει επιθετική στάση.

Το διοικητικό συμβούλιο της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης της μείζονος περιοχής Βόλου τέλος ενέκρινε την επιβολή προστίμου στους καταναλωτές των δύο παραπάνω περιοχών που έχουν υποβάλει μελέτη αποχέτευσης αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση υδρομέτρου, εφόσον παρέλθει χρονικό διάστημα ενός μηνός άπρακτο, μετά την ημερομηνία ειδοποίησής τους από την ΔΕΥΑΜΒ. Παράλληλα εγκρίθηκε η εισήγηση για το συμψηφισμό του προστίμου στους επόμενους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που προσέλθουν στην υπηρεσία εντός εξαμήνου από την ημερομηνία επιβολής του προστίμου και τακτοποιήσουν τα της σύνδεσής τους.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου