ΤΟΠΙΚΑ

Η οργάνωση Right4Water στο Πήλιο για την υποβάθμιση του πόσιμου νερού

η-οργάνωση-right4water-στο-πήλιο-για-την-υποβάθμ-481759

Διεθνή προβολή στο ζήτημα της χλωρίωσης του νερού του Πηλίου μέσα από τη δραστηριότητα της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Το ενδιαφέρον διεθνούς εθελοντικής οργάνωσης προκαλεί το ζήτημα της υποβάθμισης του νερού του Πηλίου, μέσα από τη χλωρίωσή του, σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.

Το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου θα βρίσκονται στο Βόλο τέσσερα μέλη διεθνούς εθελοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού «Right4Water» σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτήν την καμπάνια συμμετέχουν 16 ομάδες, από το Νότιο και το Βόρειο ημισφαίριο, οι οποίες ερευνούν τα προβλήματα του νερού σε έξι χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται η Ελλάδα και η περιοχή του Πηλίου και του Βόλου. Τα μέλη της ομάδας που θα επισκεφθούν την περιοχή έρχονται από την Ουρουγουάη, το Εκουαδόρ, την Ινδία και τα νησιά του Μαυρίκιου.

Βασικός σκοπός της επίσκεψης είναι η σφαιρική ενημέρωσή τους για το τοπικό πρόβλημα και η διεθνοποίησή του και η αφήγηση των δικών τους εμπειριών στο ίδιο ζήτημα στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. Με αφορμή την παρουσία της συγκεκριμένης οργάνωσης στην περιοχή, η Κίνηση οργανώνει μια σειρά δράσεων τις δύο αυτές μέρες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη της οργάνωσης και να ακούσουν πολλά και ενδιαφέροντα για το νερό από τις μακρινές αυτές χώρες.

Δευτέρα 8/6

Ωρα 10:30

Περπάτημα στο μονοπάτι από την πλατεία Σταγιατών μέχρι την πηγή της Κρύας Βρύσης.

Ξενάγηση στην πηγή και στο δίκτυο του πόσιμου νερού και της άρδευσης. Διάρκεια περπατήματος 20’.

Ωρα 18:00

Κοινοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Παράδοσης Σταγιατών.

Ενημέρωση των επισκεπτών μας για το πρόβλημα του νερού στο Πήλιο και το Βόλο από κατοίκους των χωριών και της πόλης, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί από την ομάδα.

Τρίτη 9/6

Ωρα 10:00

Ξενάγηση στο χώρο της πηγής της Μάνας.

Ωρα 13:00

Ξενάγηση στο χώρο των Πηγών του Αγίου Βλάση.

Ωρα 20:00

Εκδήλωση στο Χώρο Κινημάτων, Ιωλκού 33.

Παρουσίαση των προβλημάτων νερού στις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα μέλη της ομάδας.

«Η επαφές αυτές δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχτούν δεσμοί αλληλεγγύης ανάμεσα στα κινήματα σε όλον τον κόσμο και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, ώστε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η επίθεση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από τις πολυεθνικές εταιρείες ενάντια στα δημόσια αγαθά και τις δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού.

Δεν χαλαρώνουμε λοιπόν και δεν ξεΝΕΡΟνουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου