ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντικές αιμοδοσίες στον Βόλο

εθελοντικές-αιμοδοσίες-στον-βόλο-481496

Η 14η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα εορταστεί για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις για να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σχετικά με την ανάγκη για ασφαλές αίμα και παράγωγα του, αλλά και για να τιμηθούν οι εθελοντές και μη αμειβόμενοι αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν με το αίμα τους.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις οργανώνουν αιμοδοσία στον προαύλιο χώρο από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 από τις 9.00 ως τις 13.00 με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του συλλόγου εργαζομένων Περιφέρειας και το ΚΔΑΠ ΕΛ-ΛΑ.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας θα είναι στην παραλία Βόλου δίπλα στο χώρο του Πανεπιστημίου πρωί και απόγευμα.

Ο αντικειμενικός σκοπός δεν είναι μόνο να προσελκυστούν νέοι αιμοδότες, αλλά να δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεχούς επαγρύπνησης σχετικά με την σπουδαιότητα της μη αμειβόμενης εθελοντικής προσφοράς αίματος και να ενθαρρυνθούν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, συμπεριλαμβανομένων και όλων αυτών που έχουν δώσει ήδη αίμα κάποιες φορές για περιστατικά φίλων και συγγενών.

Μπορεί να προσέλθει όποιος επιθυμεί να αιμοδοτήσει γιατί το αίμα δεν κατασκευάζεται, δεν αγοράζεται, δεν πουλιέται παρά μονάχα προσφέρεται από τους υγιείς ανθρώπους με αγάπη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου