ΤΟΠΙΚΑ

Εργαστήριο Τεκμηρίων και Σχεδιασμού στην Πάου Αργαλαστής

εργαστήριο-τεκμηρίων-και-σχεδιασμού-479983

Από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Το εργαστήριο τεκμηρίων και σχεδιασμού πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο μοναστήρι Πάου, στην Αργαλαστή του Πηλίου. Το θέμα του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση, ο σχεδιασμός και η θεωρητική υποστήριξη της πραγματικότητας μιας μικρής κατασκευής διημέρευσης εντός του υπάρχοντος πλήρους και ιδεώδους τοπίου.

Οι συμμέτοχοι του εργαστηρίου προέρχονται από τα πανεπιστήμια της πόλης Κάιρο (Αίγυπτος), της πόλης του Βόλου (Ελλάδα) και της πόλης Σόφια (Βουλγαρία). Στο εργαστήριο συμμετέχουν ακόμη καθηγητές από τα πανεπιστήμια FREDERICK – Λευκωσία (Κύπρος) και DIA – Dessau (Γερμανία) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών).

Η κοινή ζωή και η εργασία στο σχηματισμένο κοινό πεδίο σχέσεων, ο στοχασμός και οι συνδεσμολογίες νοήματος, αναδιάταξης, διαπραγμάτευσης και επαναδιατύπωσης του περιεχομένου του τόπου και της εξέλιξης του συντακτικού του εξαιτίας των πρόσθετων και σημαντικών στοιχείων χωρικού νοήματος που θα προταθούν πρόκειται να διαμορφώσουν, ακόμη μία φορά, τον αναμενόμενο ιδεώδη θύλακα της ευτοπίας.

Διευθυντής και σχεδιαστής των εργαστηρίων είναι ο μόνιμος επίκουρος καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ιορδάνης Στυλίδης.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τοποθεσίες και στάδια: στη Μονή Πάου, 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, διερεύνηση και αρχειοθέτηση του τοπίου – τόπου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Π.Θ., 2 Ιουλίου – 5 Ιουλίου, Σχεδιασμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου