ΤΟΠΙΚΑ

Οργή εκπαιδευτικών κατά Γαβρόγλου για την «επίθεση» σε αδιόριστη από τον Βόλο

οργή-εκπαιδευτικών-κατά-γαβρόγλου-γι-479152

Οργή προκάλεσε στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς- επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008, η «επίθεση» που δέχτηκε Βολιώτισσα αδιόριστη εκπαιδευτικός από τον Κων. Γαβρόγλου, όταν σχολίασε σχετική ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας στα social media.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Γαβρόγλου με δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θέλησε να εκφράσει, «τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσες και όσους διορίζονται σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών». Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμιζε ότι οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων πιέσεων της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην τρόικα καθώς και των άπειρων ωρών δουλειάς.

Ομως κάτω από την ανάρτηση του η Βολιώτισσα εκπαιδευτικός Αντιγόνη Σδρόλια, απάντησε ότι υπάρχουν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπλόκαρε τον διορισμό τους, την στιγμή που διόρισε εκπαιδευτικούς με χαμηλότερες βαθμολογίες.

Ο κ. Γαβρόγλου έσπευσε να απαντήσει ότι το σχόλιο της εκπαιδευτικού συνιστά «παραπληροφόρηση» με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συντονιστικού Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008, που απάντησε δημόσια στον κ. Γαβρόγλου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι αδιόριστοι «νιώθουν αγανάκτηση που παραγκωνίστηκαν επιδεικτικά από τους 11.700 διορισμούς ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για την αδικία των διορισμών του 2008.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Συντονιστικού τονίζονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες εμείς οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, που είχαμε υψηλότερες βαθμολογίες από τους συναδέλφους μας -επίσης επιτυχόντες- που διορίστηκαν με νομοθετική ρύθμιση τον Μάϊο του 2019, είδαμε άλλους συναδέλφους μας που είχαν προσόντα σύμφωνα με το σύστημα Γαβρόγλου και προϋπηρεσία να διορίζονται ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι. Ακόμη τρέχουμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση με τους επιτυχόντες συναδέλφους που διορίστηκαν.

Και δε φθάνει η δεινή θέση μας και η ανασφάλεια για το μέλλον αλλά έρχεται ο κύριος Γαβρόγλου σε σχόλιο συναδέλφου που έλεγε τον πόνο της κάτω από τα συγχαρητήρια που έδινε ο κ. Γαβρόγλου στους νεοδιορισθέντες και την εγκαλεί γιατί, λέει, παραπληροφορεί τον κόσμο λέγοντας πως πρέπει να διοριστούν όλοι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 που έχουν μεγαλύτερες βαθμολογίες από τους ήδη διορισθέντες. Ενώ το σωστό είναι ότι αυτοί είχαν δικαστική απόφαση γι ΄αυτό διορίστηκαν.

Και, όπως ήταν φυσικό, πλήθος επιτυχόντων έσπευσε να επισημάνει στον κ. Γαβρόγλου πως δε γίνεται να έχεις δικαστική απόφαση όταν δεν έχεις ενημερωθεί για τις προσφυγές και όταν αυτές γίνονται υπό άκρα μυστικότητα. Σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί η δικαιοσύνη να αφορά λίγους. Ούτε να κάνει λόγο για «εκπρόθεσμους» χωρίς να έχει δοθεί εκ των προτέρων χρονικό περιθώριο και δημόσια ενημέρωση για το δικαίωμα της διεκδίκησης των νόμιμων.

Ο κ. Γαβρόγλου, αμετανόητος για όλες τις προηγούμενες του ενέργειες του, ποδοπατεί για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικούς που έχουν αξιολογηθεί σε έναν κατά κοινή παραδοχή δύσκολο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2008 δικαιολογώντας τους διορισμούς των ολίγων και κλείνοντας την πόρτα στους επόμενους. Και όμως το μόνο που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως οι αδιόριστοι επιτυχόντες του 2008 έχουν προσφύγει δικαστικά διεκδικώντας τη δικαίωσή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου