ΤΟΠΙΚΑ

Στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου περιόδευσε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής

στον-δήμο-ζαγοράς-μουρεσίου-περιόδευ-47904

Επίσκεψη στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο της ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, με επικεφαλής τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, Δημήτρη Μάντζο. Στο κλιμάκιο επίσης συμμετείχαν η Φούλη Τσιώμου, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και οι Δημ. Κουτσούκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Νικ. Χαυτούρας, υποψήφιος βουλευτής, Δημ. Σπανός, μέλος του αγροτικού τομέα και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ Αντ. Πολίτης και Κων. Λυχναρόπουλος. Το κλιμάκιο των στελεχών του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε με διάφορους φορείς και ενημερώθηκε εκτενώς για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Στην συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Παν. Κουτσάφτη και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, υπογραμμίστηκε πως θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να καταβάλλει αποζημιώσεις για το 100% της ζημιάς, καθώς επίσης να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά από την περσινή αποζημίωση. Ακόμη, όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να ενταχθεί ο δήμος στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ.

Τονίστηκε εξάλλου, η ανάγκη την ουσιαστική αποκατάσταση όλων των ζημιών στο οδικό και αγροτικό δίκτυο της περιοχής για την ασφάλεια των κατοίκων, των αγροτών και των τουριστών.

Εκτενής συζήτηση επίσης έγινε για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, που δέχεται μεγάλο φόρτο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους τοπικούς φορείς να θέτουν θέμα ενίσχυσης της δομής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής επισημάνθηκαν οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στην αποκατάσταση της στέγης του κτιρίου του Κέντρου Υγείας, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα γίνει άμεσα και ανακοινώθηκε άμεση παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου