ΣΠΟΡΑΔΕΣ

40χρονη στην Αλόννησο πλήρωσε 3.000 € για ΙΧ που δεν παρέλαβε

40χρονη-στην-αλόννησο-πλήρωσε-3-000-e-για-ιχ-π-477362

Αυτή τη φορά αετονύχης χτύπησε στην Αλόννησο με θύμα μία 39χρονη γυναίκα

Πίστεψε ότι θα αγόραζε ένα αγροτικό αυτοκίνητο Toyota Hilux με μόλις 3.000 ευρώ. Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε μία 39χρονη στην Αλόννησο. Επιτήδειος, την εξαπάτησε με αγγελία που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υποτίθεται ότι συνεργαζόταν με εταιρεία που πουλούσε αυτοκίνητα σε ελκυστικές τιμές. Η γυναίκα που ενδιαφερόταν να το αποκτήσει του τηλεφώνησε στις 2 Αυγούστου και τον ενημέρωσε.

Εκείνος φυσικά δέχτηκε και της ζήτησε να καταθέσει το ποσό των χρημάτων για αγορά σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που δήθεν ανήκε στην εταιρεία. Ο ίδιος θα της έστελνε το τιμολόγιο αγοράς, σύμφωνα με τη επικοινωνία που έγινε.

Φυσικά, ο επιτήδειος αφού άρπαξε τα χρήματα εξαφανίστηκε. Δεν σήκωσε ξανά το κινητό τηλέφωνο. Βλέποντας τις μέρες να περνούν, η 39χρονη αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Μετά από επανειλημμένες κλήσεις της που έμειναν αναπάντητες απευθύνθηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.

Κατέθεσε 3.000 ευρώ στον υποδεικνυόμενο λογαριασμό και δεν παρέλαβε ποτέ το όχημα από τον επιτήδειο, ο οποίος όπως ενημέρωσε ακούει στο όνομα Σταμάτης.

Όμως, ένα μικρό όνομα ενός άνδρα δεν μπόρεσε να κατατοπίσει την αστυνομική αρχή Αλοννήσου, η οποία διεξάγει έρευνες, προκειμένου να εντοπίσει τον απατεώνα και να τον οδηγήσει Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, τέτοιες περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου είναι συνεχείς, τόσο στον Βόλο και τη Μαγνησία όσο και στους υπόλοιπους νομούς και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα με την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου λόγω της πανδημίας οι καταγγελίες πέφτουν βροχή για προϊόντα που πληρώνονται και δεν παραδίδονται ποτέ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνήθως οδηγούν στους κατόχους των λογαριασμών, οι οποίοι όμως δεν είναι απαραίτητα δράστες.

Η Ελληνική Αστυνομία με κάθε ευκαιρία συμβουλεύει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει πρώτα να παραλαμβάνουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει και στη συνέχεια να καταβάλλουν τα χρήματα για το αντίτιμό του. Να είναι σε κάθε περίπτωση πολύ προσεκτικοί με τις αγγελίες, καθώς πίσω από αυτές κρύβονται επιτήδειοι που προσπαθούν να βγάλουν παράνομο κέρδος.

Συνήθως προσφέρουν σε ελκυστικές τιμές προϊόντα για να αλιεύσουν «πελάτες» και στην πορεία τους αφήνουν ξεκρέμαστους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου