ΤΟΠΙΚΑ

Απαλλαγή επιχειρήσεων από τέλη αποφασίζει ο Δήμος Βόλου

απαλλαγή-επιχειρήσεων-από-τέλη-αποφα-47442

Για τους επαγγελματίες, που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού – Στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση για τη στήριξη των πληττόμενων

Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων στον Δήμο Βόλου, οι οποίες διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού εξετάζει στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου θα συνεδριάσει διά ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών, στις 6:30 την Τετάρτη το απόγευμα.

Η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού ήταν ένα από τα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών που είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή με την έναρξη της περιόδου καραντίνας.

Σήμερα, το μέτρο αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και θα ισχύσει για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρήσεις έμειναν ή και μένουν κλειστές εξαιτίας του lock down που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση τη υγειονομικής απειλής.

Παράλληλα και στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της τοπικής κοινωνίας και προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης αποφασίζεται η αλλαγή στον τρόπο καταβολής των ετήσιων τελών χρήσης κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2020.

Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου Βόλου που έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, άδειες έως 150 ευρώ θα εξοφλούνται εφάπαξ.

Επιπλέον στην περίπτωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής ο οφειλέτης θα πρέπει να καταθέσει στον Δήμο Βόλου εγγυητική επιστολή καλής πληρωμής η οποία θα είναι ισόποση του τέλους κοινοχρήστων χώρων. Το τέλος που αναλογεί στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται ανάλογα σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους. Σε αυτή την περίπτωση καταργείται ο χρονικός περιορισμός κατάθεσης της εγγυητικής έως 30 Απριλίου, οπότε και οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές.

Τέλος αποφασίζεται στην περίπτωση τμηματικής καταβολής προκαταβολή 30% του τέλους κοινοχρήστου χώρου με την αίτηση και το υπόλοιπο ποσό θα καταβάλλεται ανάλογα σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους. Και εδώ αίρεται ο χρονικός περιορισμός της προκαταβολής ενώ δεν ισχύει η εφάπαξ καταβολή του τέλους κοινοχρήστου χώρου για άδεια που θα εκδοθεί μετά την 1η Μαΐου ούτε για τα καταστήματα με νέες άδειες μετά την 1η Αυγούστου.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου