ΤΟΠΙΚΑ

Βελτιώσεις στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

βελτιώσεις-στο-ιδρυμα-αγωγής-ανηλίκω-474255

Σύμφωνα με απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεσμεύεται για την υλοποίηση δραστικών παρεμβάσεων στο χώρο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος πυλώνας του σχεδίου δράσης του Υπουργείου αφορά στον επανακαθορισμό του θεσμικού πλαισίου προκειμένου, να διασφαλίζεται ο μικρότερος αριθμός των εισαγόμενων ανηλίκων. Επιπροσθέτως, με αντικατάσταση διατάξεων του Ποινικού Κώδικα παραβάτες άνω των 18 ετών δεν θα τοποθετούνται πλέον στο Ι.Α.Α.Α. Βόλου.

Εν συνεχεία, ειδική Ομάδα Μελέτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει εκπονήσει σχέδιο κτηριολογικών παρεμβάσεων κατ’ εντολή του Υπουργείου με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας. Το έργο της ανακατασκευής του Ιδρύματος έχει ήδη ανατεθεί στην εταιρία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν επικεντρώνονται στην κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων ανηλίκων, με κύριες τον ηλικιακό διαχωρισμό των χωρών κοιτωνισμού, με ιδιαίτερη είσοδο για κάθε χώρο και με περιορισμένο αριθμό φιλοξενίας τροφίμων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ατομικότητα και η ιδιωτικότητα των τροφίμων. Η αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, ο εξοπλισμός του αναρρωτηρίου και η διαμόρφωση χωρών ψυχαγωγίας και εστίασης με ιδιαίτερες «ηλικιακές γωνιές» καθώς και μια σειρά από άλλες διορθωτικές ενέργειες στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων.

Τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη προβεί στην απόσπαση δύο υπαλλήλων φύλαξης και ενός κοινωνικού λειτουργού, ενισχύοντας το Ιδρυμα με το απαραίτητο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στοχεύοντας στη εύρυθμη λειτουργία του, σύμφωνα πάντα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου