ΤΑΞΙΔΙΑ

Εκατό μονοπάτια στο Πήλιο ~ Ανάπτυξη περιπατητικού τουρισμού

εκατό-μονοπάτια-στο-πήλιο-ανάπτυξη-πε-473713

Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας δημιουργεί βάση πληροφοριών για Ελληνες και ξένους

Πρωτοβουλίες ανάπτυξης και ανάδειξης του περιπατητικού τουρισμού, με επίκεντρο τα 100 και πλέον παραδοσιακά μονοπάτια του Πηλίου, αναπτύσσει η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, με στόχο τη δημιουργία μιας βάσης πληροφοριών, που αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση Ελλήνων και ξένων περιπατητών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ζητηθεί από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, να προσκομίσουν πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό, τα οποία θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια σε έντυπη και διαδικτυακή μορφή. Ουσιαστικός στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί ενημερωτικό έντυπο και διαδικτυακό site, τα οποία θα απευθύνονται στους λάτρεις των περιπατητικών διαδρομών.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας θα συμμετέχουν σε δύο εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού, που θα πραγματοποιηθούν η πρώτη στο Ντίσελντορφ τον προσεχή Σεπτέμβριο και η δεύτερη στο Μόναχο, το Μάρτιο, αντίστοιχα, προκειμένου να προωθήσουν τις παραπάνω εναλλακτικές δραστηριότητες, οι οποίες κερδίζουν διαρκώς έδαφος, διεθνώς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι «τα 100 περίπου μονοπάτια που υπάρχουν στο Πήλιο, δημιουργούν προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή. Είναι σαφές, προσθέτει ο ίδιος, ότι τα μονοπάτια είναι αγαπημένη δραστηριότητα, ειδικά των βορείων Ευρωπαίων, Γερμανών, Αυστριακών, Βέλγων αλλά και γενικότερα πολλών Ελλήνων, διότι υπάρχουν πάρα πολλοί φυσιολατρικοί Σύλλογοι, αλλά και μεμονωμένοι τουρίστες, οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους στη φύση, περπατώντας στα μονοπάτια».

Τα δύο βασικά σημεία που είναι απαραίτητα για την προσέλκυση των φίλων του περιπατητικού τουρισμού διεθνώς, είναι «να συντηρούνται, να καθαρίζονται και να σηματοδοτούνται τα μονοπάτια της περιοχής μας. Χωρίς σηματοδότηση και μάλιστα ενιαία, δεν μπορεί να επιτευχθεί το ζητούμενο» σημειώνει ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι «πρέπει να στηριζόμαστε στις δραστηριότητες που αναπτύσσουν διαπιστευμένοι επαγγελματίες ή διαπιστευμένα γραφεία ταξιδιών, που διοργανώνουν τέτοιες οργανωμένες εκδρομές».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ζαφείρη δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση του περιπατητικού τουρισμού, για την ανάπτυξη του οποίου είναι αναγκαία η συνδρομή και των τοπικών φορέων, δεδομένου ότι δεκάδες εθελοντές και φυσιολατρικοί Σύλλογοι της περιοχής μας, συμβάλουν αποφασιστικά στον καθαρισμό των μονοπατιών του Πηλίου αλλά και ευρύτερα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι μέσω των παραπάνω εναλλακτικών δράσεων θα επιτευχθεί στην πράξη η πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν, με ορίζοντα τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης σε ετήσια βάση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου