ΤΟΠΙΚΑ

Κωνσταντίνος Αλαμάνας: Ικαρος ετών… 16!

κωνσταντίνος-αλαμάνας-ικαρος-ετών-16-466164

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, είναι σίγουρα ο μικρότερος ιδιώτης πιλότος και, μάλιστα, με δίπλωμα της Global Aviation, της εταιρείας εκπαίδευσης χειριστών αεροσκαφών που τροφοδοτεί με επαγγελματίες πιλότους μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean, η Ολυμπιακή, η Emirates και η Κατάρ. Ο Βολιώτης «Ίκαρος», Κωνσταντίνος Αλαμάνας, έκανε προ ημερών την πρώτη του solo πτήση, πήρε το δίπλωμα ιδιώτη πιλότου και την πουλάδα, και πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία από τους αιθέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Κωνσταντίνος, γιος του πρώην Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας, Αποστόλη Αλαμάνα, είχε «τρέλα» με τα αεροπλάνα και τα video games. Πριν από ένα χρόνο, ο πατέρας του έμαθε για τη σχολή, στην οποία γράφτηκε ο Κωνσταντίνος και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα για ιδιώτες πιλότους.

Στο πλαίσιο της σχολής, ο μαθητής της Β’ τάξης του λυκείου, κλήθηκε να παρακολουθήσει απαιτητικά μαθήματα, όπως αεροναυπηγική και μετεωρολογία. Τα συγκεκριμένα μαθήματα διδάσκονται και σε επαγγελματίες πιλότους που προορίζονται για την πολιτική αεροπορία.

«Παρόλο που ο γιος μου δεν ήταν ιδιαίτερα μελετηρός στα σχολικά μαθήματα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μαθήματα της σχολής», αναφέρει ο Αποστόλης Αλαμάνας. Μάλιστα ο 16χρονος κατάφερε να περάσει και τα εννέα θεωρητικά μαθήματα με άριστη βαθμολογία: με άριστα το 100 έλαβε 95 βαθμούς.

Από το 1997, η Global Aviation (GR-ATO-102) προσφέρει επαγγελματικά και ιδιωτικά προγράμματα χειριστών αεροσκαφών. Τα προσφερόμενα μαθήματα είναι το Integrated και το Μodular για επαγγελματίες πιλότους και το PPL για ιδιώτες πιλότους, καθώς και μαθήματα Οργάνων (IR), δικινητήριων αεροσκαφών (Multi-Engine), Εκπαιδευτών Πτήσης (FI) και Συνεργασίας Πολλαπλών Πληρωμάτων (MCC).

Από πέρυσι, ο Κωνσταντίνος Αλαμάνας, ξεκίνησε να πετά με τον εκπαιδευτή του. Για να πάρει κανείς όμως το δίπλωμα και να κάνει solo πτήση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 16 ετών και μιας ημέρας. Ο Κωνσταντίνος Αλαμάνας, συμπλήρωσε την ηλικία των 16 ετών και μια εβδομάδα, και προ ημερών έκανε την πρώτη του solo πτήση, που του έδωσε και το δίπλωμα του ιδιώτη πιλότου. Την Κυριακή 30 Απριλίου του απονεμήθηκε το δίπλωμά του, και η πουλάδα μπήκε στο πουκάμισό του. Καταγράφηκε δε ως η υπ’ αριθμόν ένα αξέχαστη στιγμή για την Global Aviation μέσα από τη σελίδα της στο Facebook. Πλέον ο 16χρονος «Ίκαρος», μπορεί να πετά μόνος του μονοκινητήρια. Θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος, αφού καταφέρνει να σηκώνει και προσγειώνει το μονοκινητήριο δέκα φορές την ίδια ημέρα.

Ο ίδιος φαίνεται να έχει βρει το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει, και περνά μέσα από τους αιθέρες. «Θέλει να γίνει επαγγελματίας πιλότος. Πλέον στο σπίτι υπάρχουν παντού χειριστήρια και εξομοιωτές πτήσης. Έχει κάνει μεγάλη στροφή», λέει ο υπερήφανος πατέρας του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου