ΤΟΠΙΚΑ

Είχε προσωπικό «ταχυδρόμο» χασίς

είχε-προσωπικό-ταχυδρόμο-χασίς-465605

Ο ταξιδιώτης για Σκόπελο, 27 ετών, μετέφερε δύο πακέτα χασίς από Βόλο, προκειμένου να τα παραδώσει σε 59χρονο εισοδηματία του νησιού. Το ραντεβού της παράδοσης έκλεισε, όμως, ο παραλήπτης δεν γνώριζε ότι έπαιρνε στα χέρια του τα πακέτα που είχε παραγγείλει, υπό τα βλέμματα λιμενικών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Με τη σύλληψη των δύο αντρών, την κατάσχεση της ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας, αλλά και την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 59χρονου κατοίκου της Σκοπέλου ολοκληρώθηκε η επιχείρηση του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Ο 27χρονος, επίσης κάτοικος Σκοπέλου, αλλά και ο 59χρονος ήταν γνώριμοι στις διωκτικές αρχές. Είχαν συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013 για υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χασίς και δενδρυλίων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν τον 27χρονο άεργο ως μεταφορέα ναρκωτικών.

Μέσα σε λίγους μήνες συνελήφθησαν και πάλι, αυτή τη φορά μετά από έρευνα λιμενικών. Όταν προχθές το μεσημέρι, ο 27χρονος επιχείρησε να αναχωρήσει από το Βόλο για Σκόπελο με το Flying Cat 6, οι λιμενικοί του Γραφείου Ασφάλειας-Δίωξης εντόπισαν στο σάκο του, κατά την επιβίβαση, τα δύο πακέτα με ποσότητες χασίς. Περίπου 2 κιλά της ναρκωτικής ουσίας είχε στις αποσκευές του, όπως ενημέρωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση ο λιμενάρχης Βόλου Μανώλης Κανάλης.

Η επιχείρηση από τους λιμενικούς της Δίωξης στήθηκε άμεσα. Ο 27χρονος ταξίδεψε για Σκόπελο, αλλά με συνταξιδιώτες πέντε άντρες του Λιμεναρχείου, καθώς και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.

Στη Σκόπελο, την ίδια ώρα, λιμενικοί του νησιού λάμβαναν θέσεις διακριτικής επιτήρησης του 59χρονου παραλήπτη, που ανέμενε το νεαρό στο λιμάνι. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο λιμάνι και η παράδοση έγινε στο αυτοκίνητο του 59χρονου. Ακολούθησε επέμβαση των λιμενικών και σύλληψή τους. Τα πακέτα που κατασχέθηκαν περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1.019 και 1.024 γραμμαρίων αντίστοιχα.

Ακολούθησαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικείες των συλληφθέντων. Στο σπίτι του 59χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό μικτού βάρους 8,1 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 86 γραμμαρίων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 41,5 γραμμαρίων, ποσότητα σπόρων κάνναβης, δύο μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης και μία ψηφιακή ζυγαριά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας, το Ι.Χ.Ε. όχημα μέσα στο οποίο έγινε η παράδοση των ναρκωτικών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Χθες οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν για την απολογία τους στον Ανακριτή. Θα απολογηθούν τη Δευτέρα, μετά από προθεσμία που έλαβαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου