ΤΟΠΙΚΑ

Ο σωλήνας που έγινε …σιντριβάνι στον Αγιο Βλάσιο

ο-σωλήνας-που-έγινε-σιντριβάνι-στον-α-465005

Καταγγελίες κατοίκων από τον Αγιο Βλάσιο για βλάβη στην ύδρευση επί 15 ημέρες

«Δεκαπέντε ολόκληρες μέρες πλαστικός σωλήνας, που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό 52 σπίτια στον Αγιο Βλάσιο, έχει μετατραπεί σε εντυπωσιακό σιντριβάνι λόγω διαρροής», καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού. Οπως αναφέρουν ο συγκεκριμένος σωλήνας διατρέχει το χωριό επιφανειακά μέσα στο αυλάκι της άρδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του νερού που φτάνει στα σπίτια.

«Το περίεργο είναι ότι καμιά διαχειριστική αρχή, από τον «Καποδίστρια» ώς τώρα, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων, δεν φρόντισε να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία τεχνικές προδιαγραφές, αναφορικά με την κατασκευή των δικτύων παροχής πόσιμου νερού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν του κινδύνου της επιμόλυνσης είναι αυξημένος ο κίνδυνος να υποστεί ο σωλήνας ζημιά κατά τη διάρκεια συντήρησης του αυλακιού άρδευσης», επισημαίνουν οι κάτοικοι σε ανακοίνωσή τους.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ότι «σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα στις εκκλήσεις των κατοίκων για επίλυση του προβλήματος. Φαίνεται πως η δημοτική αρχή πολύ γρήγορα εφαρμόζει την υπόσχεσή της να φροντίσει ιδιαίτερα την περιφέρεια την προσεχή τετραετία, ξεκινώντας με την κατασκευή ενός εντυπωσιακού σιντριβανιού στο χωριό του Αγίου Βλάση, αποφεύγοντας τις «απευθείας» αναθέσεις και μάλιστα με μηδενικά έξοδα. Κάτι σαν θαύμα δηλαδή που, ωστόσο, το «πληρώνουν» ακριβά οι 52 οικογένειες που στερούνται της πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό, μέσα στο καλοκαίρι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου