ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακή παρέλαση ιππέων και αμαξών στους δρόμους του Βόλου

εντυπωσιακή-παρέλαση-ιππέων-και-αμαξ-464845

Βλέμματα θαυμασμού προσήλκυσε το πολύχρωμο κονβόι ιππέων και ιππήλατων αμαξών που παρέλασε στους δρόμους της πόλης, προχθές το απόγευμα, στο πλαίσιο της πανελλήνιας συνάντησης που έθεσε για ακόμη φορά το Βόλο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ογδόντα περίπου ιππείς διαφόρων ηλικιών και επτά άμαξες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμμετείχαν στη φετινή, δεύτερη πανελλήνια συνάντηση που φιλοδοξεί πλέον να αποτελέσει θεσμό, με τη διοργανωτική πρωτοβουλία του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Κένταυροι».

Οι δεκάδες ιππείς που συμμετείχαν, εξέφρασαν την αγάπη τους για το άλογο, ενώ όπως ανέφερε ο Βολιώτης Κώστας Βάτσος «αγαπάμε τα άλογα και μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, που μας προσφέρει κίνηση και υγεία, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση».

Ο Βαγγέλης Πουτόκας από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας, ο οποίος συμμετείχε για δεύτερη χρονιά, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Το μήνυμα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι κατ’ αρχήν η αγάπη για τα άλογα και κατά δεύτερο, η επικοινωνία με ιππείς από όλη την Ελλάδα. Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις» προσέθεσε.

Ο 18χρονος Χρήστος Κούσιας από τη Φλώρινα, μαθητής Γ Λυκείου, ασχολείται τα τέσσερα τελευταία χρόνια με το άλογο, ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα του. Η ενασχόληση με το άλογο, είναι «αγαπημένο χόμπι» για τον ίδιο και του προσφέρει «άθληση και όμορφα συναισθήματα» όπως ανέφερε, τονίζοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το Πεδίο του Αρεως, όπου συγκεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ταξίδεψαν από όλη τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία, τη Φλώρινα, την Κατερίνη, τη Ναύπακτο, το Αιτωλικό και άλλες περιοχές, μαζί με τα άλογά τους.

Το κομβόι των ιππέων ξεκίνησε από το Πεδίο του Αρεως και κατευθύνθηκε στην παραλία του Βόλου, κατόπιν στις οδούς Ιάσονος, Δημητριάδος, διήλθε μπροστά από το δημαρχείο και κατευθύνθηκε στο αρχικό σημείο συνάντησης.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε λαϊκοδημοτικό γλέντι στο κέντρο «Μαρκίζ» και η συνάντηση ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Μετά τη φαντασμαγορική παρέλαση των ιππέων στην πόλη του Βόλου, το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας της συνάντησης περιελάμβανε έφιππη διαδρομή με κατεύθυνση προς τις Αλυκές και το Σωρό και στη συνέχεια οι ιππείς επέστρεψαν στο Πεδίο του Αρεως, όπου και έγινε η λήξη της φετινής συνάντησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου