ΤΟΠΙΚΑ

25 λεπτά το σκληρό σιτάρι αγοράζει η ΕΑΣ Βόλου

25-λεπτά-το-σκληρό-σιτάρι-αγοράζει-η-εασ-464739

Με απόφαση της διοίκησης της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου ξεκίνησε η συγκομιδή στον κάμπο

Με 25 λεπτά το κιλό αγοράζει από την προηγούμενη Παρασκευή το σκληρό σιτάρι του θεσσαλικού κάμπου η ΕΑΣ Βόλου. Την απόφαση έλαβε σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της οργάνωσης και έρχεται να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία θα κινηθούν οι τιμές παραγωγού μεσούσης της διαδικασίας αλωνισμού των σιτηρών.

Η Ενωση Βόλου θα δώσει στους παραγωγούς και συμπληρωματική τιμή, ανάλογη με τη μέση τιμή που θα πετύχει τους επόμενους μήνες.

Η απόφαση της συνεταιριστικής οργάνωσης του Βόλου, όπως εκτιμούν συνεταιριστικά στελέχη, αποτελεί μία απάντηση «στα σχέδια των εμπορικών οίκων και της μεταποιητικής βιομηχανίας».

Οπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πρόεδρος της Ενωσης Νικήτας Πρίντζος, οι καλλιεργητές έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν το σκληρό σιτάρι στην Ενωση και να πληρώνονται αμέσως με 25 λεπτά το κιλό. Η οργάνωση δεσμεύεται μάλιστα απέναντί τους ότι σε περίπτωση που η τιμή του προϊόντος ακολουθήσει ανοδική πορεία, θα έχουν την προοπτική να εισπράξουν συμπληρωματική τιμή ανάλογη με τη μέση τιμή πωλήσεων που αυτή θα πετύχει τους επόμενους μήνες, αφού αφαιρεθούν 1-2 λεπτά για τα έξοδά της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση της ΕΑΣ Βόλου να βγει με την παραπάνω τιμή και μάλιστα με διαβεβαίωση για άμεση πληρωμή όσων παραγωγών επιλέξουν να «κλείσουν» το προϊόν, σημαντικός αριθμός αναγνωρισμένων εμπόρων με αναφορά στον κλάδο των σιτηρών κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.

Η εικόνα την παραγωγής στον κάμπο της Θεσσαλίας κάνει λόγο για διακυμάνσεις στην παραγωγή και καλή ποιότητα, παρά τις βροχές. Η εικόνα την παραγωγής στον κάμπο της Θεσσαλίας κάνει λόγο για διακυμάνσεις στην παραγωγή και καλή ποιότητα, παρά τις βροχές.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο παρατηρείται φέτος είναι ότι όλο και περισσότεροι παραγωγοί βρίσκουν τρόπο αποθήκευσης μέρους της παραγωγής καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια υπήρξε μεγάλη άνοδος μετά τα μέσα Αυγούστου και μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ έκταση παίρνει για μια ακόμη φορά το φαινόμενο των «ανοικτών» τιμών.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή, η εικόνα αυτές τις μέρες στον κάμπο της Θεσσαλίας κάνει λόγο για διακυμάνσεις στην παραγωγή και καλή ποιότητα, παρά τις βροχοπτώσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα.

Οπως είναι γνωστό στις τιμές παραγωγού, υπάρχει ανταγωνισμός στη χώρα μας με τις εισαγωγές σκληρού από τη Βουλγαρία, που κάθε χρόνο επηρεάζουν τις τιμές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου