ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή στρατηγικής για την ακτοπλοΐα

αλλαγή-στρατηγικής-για-την-ακτοπλοΐα-463781

Ζητεί ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών – Σήμερα η 15η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη

Εκ βάθρων αντίθετοι με την υφιστάμενη στρατηγική λειτουργίας της ακτοπλοΐας ήταν χθες η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών, ο οποίος σήμερα παρουσιάζει τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις στην 15η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Αδαμαντιάδης, πρέπει να προχωρήσουμε στις προσπάθειες που έχουμε για την ανάπτυξη της στρατηγικής μεταφορών.

Στο πλαίσιο των στόχων για το 2015, ο κ. Αδαμαντιάδης είπε, ότι είναι απαραίτητο να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό των μεταφορών με συγκεκριμένες δράσεις, όπως ανάπτυξη εμπορευματικών κέντρων για τη δημιουργία οικονομίας κλίμακας.

Τα εμπορευματικά κέντρα, εξήγησε, προσφέρουν δυνατότητες καλύτερης απόδοσης των μεταφορικών μέσων, μείωση του κόστους, βελτίωση της ποιότητας κτλ.

Ειδικά για την ακτοπλοΐα, ο κ. Αδαμαντιάδης είπε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικά. «Εχουν ήδη κάνει προτάσεις για την αλλαγή της στρατηγικής, την εκ βάθρων αλλαγή του πλαισίου στο οποίο λειτουργεί η ακτοπλοΐα, βάζοντας κάποιες ιδέες της λειτουργίας κομβικών γραμμών και γραμμών δικτύωσης» πρόσθεσε.

Πρόκειται για το σύστημα HubandSpoke, το οποίο όπως είπε ο κ. Αδανατιάδης έχει εφαρμοστεί στις εμπορευματικές μεταφορές διά θαλάσσης με τα εμπορευματοκιβώτια, με τα περίφημα hubs, τα λιμάνια.

Στον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στη Μαγνησία αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης. Επικαλούμενος τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το 2010 για την ανεργία αλλά και τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για τις επιχειρήσεις ο κ. Μπασδάνης είπε ότι για τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομος ο προσανατολισμός σε επενδύσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, που θα τους επέτρεπε να δραστηριοποιηθούν σε δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές του εξωτερικού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου