ΤΟΠΙΚΑ

Μαρμελάδες από τη Βυζίτσα σε Αγγλία και Γερμανία

μαρμελάδες-από-τη-βυζίτσα-σε-αγγλία-κα-462572

Εξαγωγικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα του τοπικού γυναικείου συνεταιρισμού

Δημοφιλή είναι στους ένθερμους φίλους των παραδοσιακών τοπικών γεύσεων, τα προϊόντα του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Βυζίτσας «Εσπερίδες» τα οποία έχουν προσελκύσει παράλληλα το ενδιαφέρον επαγγελματιών του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό καταγράφονται οι προτάσεις για εξαγωγές που διατυπώνονται από την Αγγλία και τη Γερμανία, με επίκεντρο τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες, που φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας του ίδιου συνεταιρισμού.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι στους ξένους επισκέπτες της Μαγνησίας οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού μήλο και φιρίκι, που αποτυπώνουν με ευκρίνεια τον πλούτο των καρπών που παράγει η συγκεκριμένη περιοχή.

Ο νεώτερος γυναικείος συνεταιρισμός της περιοχής μας, που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2011, κατακτά με σταθερά βήματα την εγχώρια αγορά, διαθέτοντας τα προϊόντα του σε διάφορα σημεία πώλησης, σε Αθήνα, Λάρισα, Βόλο και αλλού.

Στο μεταξύ, δεκάδες ξένοι επισκέπτες της Μαγνησίας και λάτρεις της Βυζίτσας, δεν παραλείπουν φεύγοντας, να προμηθευτούν γλυκά και μαρμελάδες, ως δώρα για φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. «Πολλοί ξένοι αγοράζουν τα προϊόντα μας, διότι έχουμε το πλεονέκτημα ως περιοχή, να διαθέτουμε τουριστική κίνηση χειμώνα -καλοκαίρι» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Θεοδώρα Κλείτσου, η οποία προσθέτει ότι οι ξένοι που διατηρούν οικείες στη συγκεκριμένη περιοχή, παραγγέλνουν διάφορα εδέσματα για τα γεύματα που διοργανώνουν.

Οι 14 γυναίκες που απαρτίζουν το συνεταιρισμό, συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια που ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, θέτοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο το σταδιακό άνοιγμα στην Ευρωπαϊκή αγορά, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, αξιοποιώντας, παράλληλα, τα τοπικά προϊόντα.

Τη δεδομένη χρονική περίοδο, τα μέλη του συνεταιρισμού παρασκευάζουν γλυκά του κουταλιού κεράσι, βύσσινο, καρυδάκι, μαρμελάδες, κουλουράκια, πίτες και άλλα προϊόντα, που τέρπουν τον ουρανίσκο ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Σε πείσμα της κρίσης, οι γυναίκες της Βυζίτσας προτάσσουν το μεράκι τους, συνεχίζοντας με προσήλωση την κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε με πολύ θετικές προοπτικές.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου