ΤΟΠΙΚΑ

Δεν άντεξε στις επιπλοκές του κορονοϊού και απεβίωσε

δεν-άντεξε-στις-επιπλοκές-του-κορονοϊ-851206

Τελευταίο αντίο στον 88χρονο Βολιώτη Κυριάκο Κιουφεντζόγλου, που απεβίωσε δύο μήνες μετά την απώλεια της συζύγου του

Πάλεψε για να νικήσει τον κορονοϊό, κατάφερε να αναπτύξει αντισώματα, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, και μετά από δύο μήνες νοσηλείας να βγει από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Ομως, δεν μπόρεσε να αντέξει τις επιπλοκές της νόσου. Ο 88χρονος Κυριάκος Κιουφεντζόγλου, ο γνωστός ξυλογλύπτης του Βόλου, απεβίωσε σε ιδιωτικό κέντρο, δύο μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του από κορονοϊό, ενώ δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, καθώς ήταν νοσηλευόμενος.

Τραγικές δοκιμασίες θέτει σε οικογένειες Βολιωτών ο εφιάλτης της πανδημίας. Οταν χτύπησε την πόρτα του 88χρονου τον περασμένο Μάιο, τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα επακολουθούσε. Την ίδια μέρα η σύζυγός του διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την επομένη ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μην την ξαναδεί.

Ο άτυχος ηλικιωμένος παρέμεινε νοσηλευόμενος στο Αχιλλοπούλειο μέχρι τις 6 Ιουλίου. Επί μέρες και νύχτες πάλευε μακριά από την οικογένειά του, τα παιδιά του και τα αγαπημένα του εγγόνια, λόγω του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, που απαγορεύει τις επισκέψεις στα Νοσοκομεία, για να γίνει καλά.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχασε για πάντα τη σύζυγό του, για την οποία νόμιζε ότι ήταν νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Τελικά, με σκληρό αγώνα και φροντίδα από τους γιατρούς κατάφερε να αναπτύξει αντισώματα. Η υγεία του, όμως, που ήταν ούτως ή άλλως επιβαρυμένη, κλονίστηκε ακόμη περισσότερο από τις επιπλοκές της νόσου. Νοσηλεύτηκε σε ιδιωτική κλινική και τελικά άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, που έχασε και τους δύο γονείς της σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών. Σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον Βόλο.

Ο 88χρονος ήταν πολύ γνωστός με την ξυλογλυπτική του τέχνη. Μέχρι τη συνταξιοδότησή του διατηρούσε εργαστήρι στην οδό Ερμού και έφτιαχνε τα εκκλησιαστικά τέμπλα όλων των Ιερών Ναών, μεταξύ των οποίων και της Μεταμόρφωσης, για το οποίο υπερηφανευόταν ιδιαίτερα, αφού ήταν ένα από τα πρώτα που είχε φτιάξει και το πιο δύσκολο.

Ο Κυριάκος Κιουφεντζόγλου καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Διέμενε στη Νέα Ιωνία και έμαθε την τέχνη της ξυλογλυπτικής δίπλα σε παλιό μάστορα του Βόλου. Στην πορεία άνοιξε δικό του εργαστήρι στο κέντρο του Βόλου.

Από τον γάμο του απέκτησε τρία παιδιά, δύο γιους και μία κόρη, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει πολλά εγγόνια, τα οποία λάτρευε.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 12:30 από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου