ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας στους πυρόπληκτους

χέρι-βοήθειας-στους-πυρόπληκτους-462337

Μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ανταπόκριση πολιτών, των φορέων, των συλλόγων και των εταιρειών στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για τη συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους.

Μετά τη συγκέντρωση των ειδών αναχώρησε χθες από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας φορτηγό της Περιφέρειας με είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμό και τρόφιμα για τους πυρόπληκτους κατοίκους της Ευβοίας. Μετά από συνεννόηση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας Γιώργο Κελαϊδίτη τα είδη θα μεταφερθούν σε αποθήκες της Περιφέρειας στην Οινόη Βοιωτίας, από όπου και θα διανεμηθούν στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές και τους πυρόπληκτους κατοίκους.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε σχετικά: «Είναι πραγματικά συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και των φορέων της περιοχής στο κάλεσμά μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στην Εύβοια μετά την πύρινη καταστροφή που υπέστησαν. Αποδεικνύουμε εμπράκτως τις σταθερές αξίες μας και την αλληλεγγύη που μας διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια προς τον κόσμο που δοκιμάζεται. Στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά και παραμένουμε ενεργοί να συμβάλλουμε όπου και όποτε ξανά αυτό απαιτηθεί. Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω την εταιρεία NILO-Δ. Παπαμιχαήλ Ε.Ε. για τη μεγάλη προσφορά ειδών, καθώς και τον επαγγελματία της περιοχής μας Γ. Κεφαλά για τη συμβολή του στη φόρτωση των ειδών».

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για συγκέντρωση χρημάτων για τους πληγέντες της Εύβοιας.

Ηδη οι Δήμοι τις Θεσσαλίας συγκέντρωσαν100.000ευρώ και η ΠΕΔ Θεσσαλίας πρόσθεσε άλλες 30.000 ευρώ.

«Συγκλονισμένοι από τις τεράστιες πυρκαγιές που ακόμη κατακαίνε την πατρίδα μας και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στους συναδέλφους Δημάρχους και τους δημότες τους, αποφασίσαμε ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια ανάκαμψης των πληγέντων περιοχών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η αγάπη του κόσμου καθημερινά παρουσιάζεται απλόχερα με αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης. «Η δική μας εμπειρία, ωστόσο, από προηγούμενες καταστροφές δείχνει ότι τα συγκεκριμένα είδη σε μεγάλες ποσότητες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ολοκληρωτικά. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε να ανοίξουμε λογαριασμούς στις τράπεζες EUROBANK και ΠΕΙΡΑΙΩΣ που θα συγκεντρώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για να δώσουμε άμεση ώθηση στην ανακατασκευή των υποδομών των συγκεκριμένων περιοχών (ύδρευση-ηλεκτροδότηση-δρόμοι-καθαριότητα κλπ.)» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λογαριασμοί για την στήριξη των πυρόπληκτων είναι οι κάτωθι:

ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK A.E.

Λογαριασμός όψεως

0026.0217.37.0202535905

ΙΒΑΝ GR2402602170000370202535905

με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Λογαριασμός όψεως

6255154584587

ΙΒΑΝ GR5101712550006255154584587

με την αναγραφή ΥΠΕΡ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ»

«Ζητάμε και τη δική σας βοήθεια σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Ο επιχειρηματικός κόσμος άλλωστε πάντοτε ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που πλήττουν την κοινωνία μας. Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την συμμετοχή σας» αναφέρει η Επιτροπή διαχείρισης οικονομικής βοήθειας πυρόπληκτων.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι: Νασιακόπουλος Αθανάσιος, πρόεδρος της ΠΕΔΘ και δήμαρχος Κιλελέρ, Γκουντάρας Αντώνιος, δήμαρχος Αγιάς, Βαρδακούλης Αχιλλέας, πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ, Βαφίνης Πέτρος, δήμαρχος Αλοννήσου και Τζούμας Θεόδωρος, δήμαρχος Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου