ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας δρόμου στα Σπίτια Γαλήνης

αγώνας-δρόμου-στα-σπίτια-γαλήνης-462106

Συνεχείς προσπάθειες να συγκεντρωθούν τρόφιμα ενόψει της επαναλειτουργίας τον Σεπτέμβριο – Ανοιχτό και το καλοκαίρι το «Δος ημίν» στον Αγιο Νικόλαο

Στις επάλξεις της προσφοράς παραμένουν τα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, τα οποία σε πλήρη λειτουργία προσφέρουν περίπου 2.000 μερίδες φαγητού σε ισάριθμους απόρους. Αγώνας δρόμου ενόψει της επαναλειτουργίας τον Σεπτέμβριο, με το «Δος ημίν σήμερον», το κέντρο σίτισης του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, να παραμένει ανοιχτό και το καλοκαίρι.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αυξητική η τάση στον αριθμό των σιτιζομένων στο «Δος ημίν», το οποίο προσφέρει περίπου εκατό μερίδες φαγητού σε όσους έχουν ανάγκη, 365 μέρες τον χρόνο. Ακόμη και στην περίοδο του lockdown, συνεχίστηκε η διανομή τροφίμων, προκειμένου να μην μείνει κανένα τραπέζι χωρίς τα αναγκαία.

Σε διαρκή εγρήγορση η «ναυαρχίδα» του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος, που δημιουργήθηκε «από τον λαό, για τον λαό» όπως υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Επίπονος ο αγώνας για την εξασφάλιση τροφίμων, της πρώτης ύλης για την παρασκευή του φαγητού που προφέρεται καθημερινά σε άπορους συμπολίτες. Απαραίτητη η συνδρομή του κόσμου σε χρηματικές εισφορές και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να τροφοδοτείται διαρκώς με τα αναγκαία το «Δος ημίν». Με πολλή διακριτικότητα ο π. Χαρίλαος ανέφερε ότι «προκύπτουν διαρκώς νέες ανάγκες» ενώ υπενθύμισε ότι «είναι καθοριστική η βοήθεια του κόσμου στο «Δος ημίν», δεδομένου ότι με δυσκολία καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες για την λειτουργία του».

Εγρήγορση στα Σπίτια Γαλήνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η λαχειοφόρος του ιερού ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, με στόχο την ανακαίνιση του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το Σπίτι Γαλήνης του ναού. Στην παρούσα και λόγω θερινής περιόδου παραμένει κλειστό το Σπίτι Γαλήνης που βρίσκεται παραπλεύρως του ναού, με την διανομή τροφίμων να συνεχίζεται, ωστόσο, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών.

Ομοίως και το Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Κωνσταντίνου είναι κλειστό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με την διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων να συνεχίζεται, ωστόσο, προκειμένου να ενισχυθούν άπορες οικογένειες. Δύσκολη η συγκεκριμένη περίοδος, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του ναού π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, για να προσθέσει ότι «σε κάθε έκκληση, ανταποκρίνονται οι ενορίτες».

Σε φάση προετοιμασίας για τον Σεπτέμβριο το Σπίτι Γαλήνης της Μεταμόρφωσης στον Βόλο, με τον προϊστάμενο π. Σεραφείμ Κοντακτσή να επισημαίνει ότι «ετοιμάζουμε τους χώρους και προσπαθούμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα, με την συνδρομή των ενοριτών, που ανταποκρίνονται πάντα. Δεν έχουμε σταματήσει να μοιράζουμε τρόφιμα και κάθε εβδομάδα, σχεδόν, δίνουμε τρόφιμα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν, αλλά δόξα τω Θεώ μας βοηθούν οι ενορίτες».

Τον Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει και το Σπίτι Γαλήνης του ιερού ναού Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του ναού π. Σταύρος Σωτηρόπουλος «ξεκινάμε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Κάναμε απολύμανση στο χώρο και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τα πρώτα τρόφιμα, γιατί είναι άδειες οι αποθήκες».

Διαρκής η μέριμνα για διανομή τροφίμων σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν, με τον π. Σταύρο να ευχαριστεί τον κόσμο «που δεν μας έχει αφήσει ποτέ. Θα συνεχίσουμε να διακονούμε τον κόσμο με την αγάπη μας και όλα τα μέσα που διαθέτουμε» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου