ΤΟΠΙΚΑ

Ακυβέρνητο σκάφος 1,5 μίλι βορειοανατολικά της Σκοπέλου λόγω μηχανικής βλάβης

ακυβέρνητο-σκάφος-15-μίλι-βορειοανατολ-461734

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, ότι το ιδιωτικό φορτηγό σκάφος αναψυχής “LADY MAGIC” σημαίας Ρουμανίας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοανατολικά του λιμένα Σκοπέλου, με 11 επιβαίνοντες.

Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον ταχύπλοο “ΜΑΡΙΑ” Τ.Ρ.1277, στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν 2 εκ των 11 αλλοδαπών επιβαινόντων, ενώ στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Σκοπέλου.

Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη το επιβατηγό ιδιωτικό φορτηγό “ΕΝΑ” Ν.Λ.450, το οποίο ρυμούλκησε το “LADY MAGIC” στον λιμένα Σκοπέλου όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, με τους εννέα 9 εναπομείναντες επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη με εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Επί του σκάφους επιβιβάστηκε ιδιώτης μηχανικός, καθώς και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στο σύστημα ψύξης της κύριας μηχανής και οπή σε ελαστικό σωλήνα, ο οποίος στη συνέχεια αντικαταστάθηκε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου