ΤΟΠΙΚΑ

Ανάστατοι οι γονείς στη συνοικία Αγίου Σπυρίδωνα

ανάστατοι-οι-γονείς-στη-συνοικία-αγίο-460477

Καταγγέλλουν εκφοβισμό των παιδιών τους την ώρα που έπαιζαν στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου

Απίστευτο περιστατικό εκφοβισμού, που φέρεται να σημειώθηκε προχθές στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στον Αγιο Σπυρίδωνα, κατήγγειλαν στην Αστυνομία οι γονείς παιδιών που έπαιζαν ανέμελα στο προαύλιο του διδακτηρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το ξέγνοιαστο απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου μίας παρέας επτά – οχτώ μικρών παιδιών, ηλικίας μόλις 11 ετών, μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν τρεις Ρομά εφηβικής ηλικίας θέλησαν να τους χαλάσουν το παιχνίδι για να σπάσουν …πλάκα.

Εβαλαν τις φωνές στους μικρούς, τους εξύβριζαν, τους απειλούσαν ότι θα τους χτυπήσουν, έφτυναν στον γύρω τόπο και τους υποχρέωσαν να λένε λόγια που δεν επιθυμούν, καταγράφοντάς τους με κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με τους γονείς.

Οταν τελικά κουράστηκαν με την «πλάκα», απείλησαν τα παιδιά ότι θα ανεβάσουν το βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απομακρύνθηκαν από τον χώρο, αρπάζοντας δύο από τα ποδήλατά τους.

Ολα συνέβησαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ξαφνικά η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι από το κλάμα των 11χρονων. Επιχειρηματίες έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει, οι κάτοικοι αναστατώθηκαν.

Οταν έγινε αντιληπτό τι συνέβη, οι γονείς των παιδιών εξοργίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας έτρεξε να αναζητήσει το ποδήλατο του παιδιού του, ενώ άλλοι απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για να καταγγείλουν το περιστατικό.

Γονέας παιδιού που ήταν στην παρέα είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να φοβούνται να παίξουν στη γειτονιά τους. Όταν συνέβη το περιστατικό βρίσκονταν στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου της συνοικίας, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας.

Τα παιδιά φοβήθηκαν. Δεν θέλουν να βγουν έξω και να παίξουν στη γειτονιά μετά από αυτό που συνέβη. Εχουν πάρει πραγματικά πολύ μεγάλη τρομάρα και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση», συνέχισε ο ίδιος.

Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν και ζήτησαν από την Αστυνομία να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή. Αφού κατήγγειλαν το περιστατικό επιφυλάχτηκαν να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες. Ενδέχεται μεθαύριο Δευτέρα να καταθέσουν μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου