ΤΟΠΙΚΑ

Στα «κόκκινα» και πάλι η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου

στα-κόκκινα-και-πάλι-η-παιδιατρική-τ-459266

«Μάλλιασε η γλώσσα μας να ζητάμε μόνιμες θέσεις» επισημαίνει η διευθύντρια του Τμήματος

Στα «κόκκινα» η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, που φυλλορροεί από ιατρικό προσωπικό. Μία από τις νευραλγικότερες Κλινικές που έχει να κάνει με τον ευαίσθητο τομέα των παιδιών, που ήταν ούτως ή άλλως υποστελεχωμένη, δέχεται ακόμη ένα πλήγμα που αναμένεται να προκαλέσει νέες δυσλειτουργίες. Από την κλινική αποχωρεί άμεσα μία επικουρική γιατρός, ενώ οι εναπομείναντες που υπολείπονται κατά πολύ του οργανογράμματος λειτουργίας της Παιδιατρικής, δίνουν καθημερινά τη μάχη να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες του Τμήματος.

Η διευθύντρια και επιστημονικά υπεύθυνη της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη σ΄ ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό της fb, επικοινωνώντας… με τους πολίτες, εκφράζει τη δυσφορία της. Τα λεγόμενά της αποτελούν «γροθιά στο μαχαίρι» και αν μη τι άλλο προκαλούν έντονο προβληματισμό για τη στάση των αρμοδίων. Να σημειωθεί πως είναι η πολλοστή φορά που η Παιδιατρική Κλινική εκπέμπει SOS, καθώς και παλαιότερα οι εναπομείναντες γιατροί έφταναν να εργάζονται 35ώρες σερί για να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά.

Στην επίμαχη ανάρτηση της πάντως η κ. Αναστασίου – Κατσιαρδάνη αναφέρει τα εξής: «Παιδιατρική Κλινική με πάρα πολλές δυνατότητες και ικανότητες, που δυστυχώς η συνεχής υποστελέχωσή της δεν την αφήνει να ανασάνει και να σταθεί στα πόδια της! Η δυναμικότητα της Κλινικής και πάλι, 3 και ο κούκος!

Ειδικοί: 1 Διευθύντρια: Αναστασίου-Κατσιαρδάνη Α, 1 Επιμελήτρια Β: Τανού Καλλιόπη, 1 Επιμελήτρια Α, μετακινούμενη από το κέντρο Υγείας Αργαλαστής η οποία ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το ΚΥ Ζαγοράς.

Η επικουρική γιατρός κ. Λάμπρη, η οποία ενόψει της λήξης της σύμβασής της ως επικουρική ιατρός, αναγκάστηκε να υποβάλει χαρτιά διεκδικώντας μόνιμη θέση στο Βελεστίνο, λες και δεν υπήρχαν μόνιμες κενές θέσεις στο Νοσοκομείο να προκηρυχθούν, για να δοθεί η δυνατότητα να διεκδικηθούν και να μην χάσουμε τους γιατρούς μας.

Έλεος!…Μάλλιασε η γλώσσα μας να τις ζητάμε. Και συν τοις άλλοις δεν έχουμε και Παιδοχειρουργό. Όλα τα παιδοχειρουργικά ταλαιπωρούνται με προορισμό τη Λάρισα δυστυχώς και με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Είδαμε μία προκήρυξη προεκλογικά, για 2 ημέρες και στη συνέχεια την πήρανε πίσω. Μα τι γίνεται;; Για κορόιδα μας πέρασαν;

Ειδικευόμενοι: 3 και ο κούκος! Από τις 7 θέσεις, καλυμμένες οι 4. Αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα με γενικούς γιατρούς και αγροτικούς! Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί, που είναι τόσο πρόθυμοι και καλοί…

Πριν 4 ημέρες, μας αποχαιρέτησε η κ. Κόρκα η επικουρική παιδίατρος μας η οποία συνεργάστηκε άψογα μαζί μας ένα χρόνο. Ενόψει της ανεργίας που ακολουθεί, προτίμησε να εξειδικευθεί στη ΜΕΘ (αφενός σημαντικό προσόν, αφετέρου της εξασφαλίζει για 2 χρόνια εργασία…). Τι υποβάθμιση για τους νέους γιατρούς μας! Η Ελλάδα, σιγά, σιγά διώχνει τους επιστήμονές της…» καταλήγει η κ. Αναστασίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου