ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Κ. Μαραβέγια τα κενά στα σχολεία

παρέμβαση-κ-μαραβέγια-τα-κενά-στα-σχολ-458335

Ενημέρωση για την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Μαραβέγιας παραδέχεται καταρχάς ότι το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει, κατά τη τελευταία διετία, άλματα προόδου στην στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.

Όμως, επικαλούμενος δημοσιεύματα του Τύπου, σημειώνει ότι παρά την τεράστια αυτή προσπάθεια, καταγράφηκαν 180 περίπου κενά για το νέο σχολικό έτος, 110 στην πρωτοβάθμια και 70 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, επικαλείται τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών του νομού, σύμφωνα με τους οποίους αρκετά από τα κενά που σημειώνονται οφείλονται στην αύξηση των αποσπάσεων εκτός νομού κατά τη διάρκεια του 2021.

Ζητεί λοιπόν να ενημερωθεί πόσες αποσπάσεις μόνιμου προσωπικού πραγματοποιήθηκαν και μεταξύ άλλων ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αναπλήρωσης των κενών θέσεων.

Στο μεταξύ, ο κ. Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, και συζήτησε για τις προτάσεις έργων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις συνθήκες που καθιστούν απαραίτητη την παραμονή του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου