ΤΟΠΙΚΑ

Δικαιώθηκε απολυμένος συνδικαλιστής από το Πρωτοδικείο Βόλου

δικαιώθηκε-απολυμένος-συνδικαλιστής-455908

Του εργοστασίου Κιολεΐδης, όπου έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην παραγωγή

Δικαίωση μέσω δικαστηρίων για συνδικαλιστή από το εργοστάσιο Κιολεΐδης που είχε απολυθεί. Προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε με το Πρωτοδικείο Βόλου στην απόφαση που έγινε γνωστή μόλις χθες να ζητά την επαναπρόσληψή του.

Ο Μιχάλης Στάθης είχε απολυθεί πριν από ένα περίπου χρόνο. Είχαν πραγματοποιηθεί τριμερείς συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας με το ΕΚΒ, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» στη διοίκηση του οποίου ήταν εκλεγμένο μέλος και την ΠΟΕΜ να απαιτούν την επαναπρόσληψή του.

Η απόλυση του συνδικαλιστή Μιχάλη Στάθη από το εργοστάσιο Κιολεΐδης δεν πρόκειται να ανακληθεί από την εταιρεία και ο εργαζόμενος αναμένεται να προσφύγει πλέον δικαστικά προκειμένου να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του.

Η εταιρεία τότε είχε υποστηρίξει ότι η απόλυση έγινε γιατί καταργήθηκε η θέση του Τροχιστή στο εργοστάσιο άν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι υποστήριζαν εξαρχής ότι η απόλυση ήταν παράνομη και καταχρηστική και ότι αποτελούσε ουσιαστικά «συνδικαλιστική δίωξη» καθώς ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μαζί με άλλους συναδέλφους του πρωτοστατούσαν στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων του εργοστασίου όταν επιβλήθηκαν οι ατομικές συμβάσεις.

Στο μεταξύ η κατάσταση μέσα στον Κιολεΐδη φαίνεται ότι έχει ομαλοποιηθεί σημαντικά ενώ σύμφωνα με εργαζόμενους και συνδικαλιστές η συμφωνία που έχει επέλθει μεταξύ εταιρείας και προσωπικού για την καταβολή των παλαιών οφειλομένων τηρείται όπως επίσης και η πληρωμή των μισθών στο τρέχον διάστημα.

Η παραγωγή έχει ξεκινήσει κανονικά ξανά από τις αρχές Απριλίου όπου επήλθε η «συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών και συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα και με απρόσκοπτη ροή της παραγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο Κιολεΐδης, είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση μίας μεγάλης παραγγελίας που κλείστηκε με τις ΗΠΑ και που έχει δημιουργήσει συγκρατημένη αισιοδοξία για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή προς το παρόν και οι εργαζόμενοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ενώ το επόμενο κρας τεστ θα γίνει τον Αύγουστο όπου θα πρέπει να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων παλαιοτέρων μηνών βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου