ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία Ειρήνης στον Βόλο

πορεία-ειρήνης-στον-βόλο-454625

Εκδηλώσεις πραγματοποιεί και φέτος η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου που ξεκίνησαν με πορεία Ειρήνης χθες και θα συνεχιστούν αύριο Πέμπτη με εκδήλωση –συζήτηση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στις 7.30 μ.μ., με θέμα: «Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή μας, η προκλητικότητα της Τουρκίας και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης» και ομιλητή τον Νίκο Ζιώκα, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποτελούν βήμα καταδίκης της πυραυλικής επίθεσης στη Συρία και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, Ελένη Γάκου, στην ομιλία της μετά το τέλος της χθεσινής πορείας Ειρήνης που ξεκίνησε από το στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία και κατέληξε στην παραλία του Βόλου, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «οι εξελίξεις σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή μας είναι επικίνδυνες- τα τύμπανα του πολέμου ηχούν δυνατά. Προειδοποιούν ακόμα και για γενικευμένες στρατιωτικές συγκρούσεις».

Σημείωσε ακόμη πως «στα Βαλκάνια διαμορφώνεται επικίνδυνη κατάσταση εξ αιτίας των ανταγωνισμών τμημάτων της αστικής τάξης της ΠΓΔΜ που συναντιέται με τον ανταγωνισμό άλλων αστικών τάξεων της περιοχής και με τις αντιθέσεις ΗΠΑ- ΕΕ και Ρωσίας.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και καλούμε το λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου