ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο σεμινάριο για την υγιεινή και ασφάλεια στο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

διήμερο-σεμινάριο-για-την-υγιεινή-και-454266

Από την Ομοσπονδία Τσιμέντου

Στις 15 και 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη διαχείριση του πολυπαραμετρικού ζητήματος της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία.

Το σεμινάριο, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Τσιμεντοβιομηχανία και ήταν αφιερωμένο στα μέλη των επιτροπών της Υ.Α.Ε. στην τσιμεντοβιομηχανία και στους τεχνικούς ασφαλείας που λειτουργούν συμβουλευτικά προς τις διευθύνσεις των εργοστασίων, στους εργαζόμενους των Κεντρικών γραφείων, των κέντρων διανομής τσιμέντου και στην παρακολούθησή του από τα μέλη των σωματείων που επιθυμούσαν να το παρακολουθήσουν.

Σκοπός της Ομοσπονδίας όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση είναι η διαδικασία αυτή να συνεχίσει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο και να διευρυνθεί, με την πραγματοποίηση ανάλογων ομιλιών επί συγκεκριμένων θεμάτων στα εργοστάσια από συνεργάτες του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν περισσότεροι εργαζόμενοι πάνω στα ζητήματα που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.

«Ευελπιστούμε μέσω αυτών των διαδικασιών να ενθαρρύνουμε, την συνεργασία των Ε.Υ.Α.Ε, μεταξύ τους, με τους Τεχνικούς Ασφαλείας και με την Επιτροπή Υ.Α.Ε της ομοσπονδίας, προκειμένου το έργο τους να διευκολυνθεί, να γίνει αποτελεσματικότερο και η πληροφορία να φτάσει σε όλους γιατί το ατύχημα και οι παράγοντες που βάλλουν κατά της υγείας είναι ο κοινός εχθρός και πρέπει να αντιμετωπιστεί συστηματικά, επιστημονικά και μεθοδικά από τους εργαζόμενους και τις εταιρείες, με στόχο τον δραστικό περιορισμό τους και την ει δυνατόν εξάλειψή τους» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τσιμέντου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου