ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με Μ. Μιτζικό για τα έργα στο Νότιο Πήλιο

συνάντηση-δωροθέας-κολυνδρίνη-με-μ-μι-450549

Εξετάστηκαν οι παρεμβάσεις, που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό.

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της περιοχής αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας από τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία ΙΑΝΟΣ προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και η συντήρηση του οδικού δικτύου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Επίσης στη συνάντηση αναφέρθηκαν στην ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αργαλαστής και του Γυμνασίου Μηλεών, για τα οποία υπόγραψε προσφάτως ο περιφερειάρχης την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 371.671,10 ευρώ και 425.484,20 ευρώ.

Παράλληλα έγινε μία πρώτη αποτίμηση των έργων που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, όπως η ανάπλαση οδών ήπιας κυκλοφορίας στην Αργαλαστή και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Καλών Νερών για τα οποία υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση, ενώ επίσης συζητήθηκε η πορεία των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Κυριακής προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ.

Εκτενής αναφορά έγινε και σε άλλα έργα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία και την ολοκλήρωση προσεχώς της μελέτης για την ανάπλαση και ανακατασκευή της πλατείας της Αργαλαστής.

«Σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα μεταξύ άλλων την ασφαλή οδήγηση και μετακίνηση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών. Πέρα από τα έργα που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό νέων έργων στην περιοχή», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου